Ziua Europeana a Limbilor – sarbatorita la Brasov

Ziua Europeana a Limbilor – sarbatorita la Brasov

0 71

Incepand cu anul 2001, ziua de 26 septembrie este dedicata celebrarii limbilor europene. Europa este posesoarea unei adevarate bogatii lingvistice: 23 de limbi oficiale si peste 60 de comunitati autohtone care vorbesc o limba regionala sau minoritara, fara sa menționam limbile vorbite de cetațenii provenind din alte tari si de pe alte continente. Tocmai pentru a atrage atentia asupra acestei imense bogatii lingvistice, Uniunea Europeana si Consiliul Europei au lansat, in 2001, initiativa Anului European al Limbilor.
Evenimentul a fost sarbatorit de milioane de persoane din 45 de țari participante. In Europa, au fost organizate sute de activitați de celebrare a diversitații noastre lingvistice și de incurajare a invațarii limbilor straine.
Pentru a face inca un pas inainte și pentru ca limbile stau la baza construcției europene, din aceasta inițiativa a luat naștere Ziua Europeana a Limbilor.
Obiectivele sale sunt: sensibilizarea publicului fața de plurilingvism in Europa, cultivarea diversitații culturale și lingvistice și incurajarea invațarii limbilor straine de catre toți europenii, la școala sau in afara acesteia.

„Ziua europeana a limbilor” este sarbatorita in Brasov de Alianta Franceza si Centrul Cultural German miercuri, 29 septembrie, printr-o serie de evenimente :
9.00-17.00 Stand publicitar in Piata Sfatului
17. 30- Lectie deschisa franco-germana la Centrul Cultural German (Str. Lunga nr. 31, et.1)
18. 30- CONCERT Europa canta

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.