Wanted procurori – recompensa ministeriala substantiala!

Wanted procurori – recompensa ministeriala substantiala!

0 94
Cunoscutul apel "wanted procurori – dead or alive", putin modificat, adica doar vii, a fost lansat de ministrul Mona Pivniceru, intr-o noua campanie de candidatiru pentru ocuparea posturilor de procuror general si sef al DNA si cere recomandari din partea Ministerului Public.
Ministerul Justitiei va declansa o noua procedura de selectie a candidatilor pentru functiile de procuror general si sef al Directiei Nationale Anticoruptie, dupa ce presedintele Traian Basescu a respins, la jumatatea lunii ianuarie, primele propuneri facute de ministrul Mona Pivniceru, Tiberiu Nitu si Ioan Irimie. Mona Pivniceru i-a invitat pe procurorii care detin functii de conducere sa-i comunice, "pana la data de 25 februarie 2013, ora 10,00, numele a 1 – 3 procurori  care ar putea candida, in opinia acestora, pentru ocuparea uneia dintre functiile de conducere mentionate". Aceasta invitatie a fost adresata prim-adjunctului procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, procurorilor sefi ai Directiei Nationale Anticoruptie si Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, procurorilor generali ai parchetelor de pe langa curtile de apel, procurorilor sefi ai serviciilor teritoriale ale DNA si DIICOT si vine dupa ce unul dintre motivele invocate de Traian Basescu pentru respingerea primelor doua propuneri a fost "lipsa de transparenta a procesului de selectie organizat de Ministerul Justitiei". Dupa primirea propunerilor, Mona Pivniceru "va purta discutii cu fiecare dintre procurorii nominalizati, pentru a-i determina sa se inscrie in procedura de selectie", se arata intr-un comunicat al Ministerului Justitiei. Ministerul vine si cu o precizare, este necesara si inceperea procedurii pentru ocuparea functiei de procuror sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, in conditiile in care mandatul lui Codrut Olaru expira in 25 martie 2013. "In perioada ce precede declansarea procedurii ministrul justitiei intentioneaza sa poarte o serie de discutii cu procurorii, pentru a determina inscrierea in procedura de selectie a unor magistrati cu inalta calificare profesionala si care prezinta  garantii de integritate", potrivit sursei citate.
 
Refuzul …refuzului!!
Noua campanie pentru ocuparea functiilor de procurori este demarata dupa un dublu refuz. Traian Basescu a refuzat, in 18 ianuarie, propunerile privind numirea in functia de procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ), Tiberiu Nitu, si, respectiv, de procuror-sef al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), Ioan Irimie, propuneri facute de ministrul Justitiei, Mona Pivniceru. "Motivatia principala care a stat la baza deciziei domnului presedinte Traian Basescu este lipsa de transparenta a procesului de selectie organizat de Ministerul Justitiei, care nu a fost stimulativ pentru ca un numar mai mare de procurori cu bune performante sa se inscrie la procesul de selectie", se arata atunci intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale.
Al doilea refuz este cel al ministrului Mona Pivnicieru care spus "pas" la propunerea lui Basescu de fixare a lui Daniel Morar pentru un nou mandat, o inovatie care se afla pe langa lege si procedura dupa care s-a lucrat pana acum.
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.