Vremea la sfarsit de saptamana

Vremea la sfarsit de saptamana

0 204

Aceasta saptamana de lucru se va incheia, din pacate, cu ploi in vestul, centrul si nordul tarii.
Ploile vor sacai si astazi nordul Crisanei, Maramuresul si Transilvania, dar si statiunile montane din Apuseni si de pe crestele orientale. Umbrelele se vor mai deschide si prin celelalte regiuni, dar numai sporadic.

Insa, in timp ce jumatatea nordica e ferita de arsita, sudul atinge la amiazã 32 de grade, care maine se fac 34, mai ales in oraswele din Lunca Dunarii. Temperatura doar cu un grad, asadar, sub pragul caniculei.

In celelalte regiuni ale tarii insa, aerul usor mai rece va mentine maximele in limite rezonabile, apropiate de norma termica a perioadei.

Sfarsitul de saptamana vine cu soare si ploi reduse simtitor, in timp ce maximele fac un pas inapoi, oprindu-se la cel mult 32-33 de grade. Iar daca vi se pare ca sfarsitul de saptamana exagereaza termic, e bine sa stiti ca inceputul saptamanii viitoare va mai adauga un grad sau doua la temperaturile de la amiaza.

Astfel, prima zi libera readuce soarele in prim plan. Se mai anunta ceva ploi cu descarcari electrice, dar pe arii restranse in Carpatii Orientali si in nordul Moldovei si al Munteniei, dar in restul tarii, vremea se incalzeste. Temperatura aerului se asteapta sa se incadreze in general intre 25 si 32 de grade, cu cele mai mai valori in sudul tarii.
Si duminica vremea va fi ca cea de sambata, cu mici modificari locale si de scurta durata.

Putem concluziona ca, pana la noi ordine, sf.Ilie se va purta rezonabil.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.