„Trubadurul indragostit” la Sighisoara

„Trubadurul indragostit” la Sighisoara

0 61

Primul Festival Medieval organizat in Romania, cel de la Sighisoara, a ajuns la cea de-a XV-a editie, care a fost deschisa vineri, 27 iulie, in piata centrala a cunoscutei cetati. Organizatorii au declarat ca tot ce s-a intamplat, timp de trei zile, in cetate, a stat sub semnul dragostei, pentru ca tema aleasa pentru editia din acest an este „Trubadurul indragostit”.


Festivalul „Sighisoara Medievala” este cel mai vechi si mai prestigios festival de gen din tara. De 15 ani, in ultima saptamana a lunii iulie, Sighisoara a devenit destinatia principala a amatorilor de fantezie si cultura. Pentru editia aniversara de anul acesta organizatorii au pregatit manifestari grupate in patru sectiuni: teatru, muzica veche, dans medieval si conferinte. Festivalul a debutat cu o parada a indragostitilor si o parada a costumelor medievale care a pornit din centrul orasului.


?


S.O.S. salvati cetatea!


Editia din acest an a fost si un „SOS catre autoritatile romane si alte foruri internationale pentru salvarea Cetatii”. In urma inundatiilor de anul trecut s-au prabusit multe dintre zidurile cetatii iar altele se afla si ele in pericol de prabusire. Orasul medieval Sighisoara a fost inclus in patrimoniul UNESCO in anul 1999, fiind considerat cel mai bun exemplu din Transilvania si din Europa centrala, de un fost oras de mestesugari si agricultori.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.