Trebuie sa mai cada MIG-uri pentru a incepe o ancheta adevarata?

Trebuie sa mai cada MIG-uri pentru a incepe o ancheta adevarata?

0 276

Dan Andrei Ghica, pilotului avionului MIG 21 Lancer care s-a prabusit langa Arad, este un erou. Este un erou pentru ca, prin sacrificiul sau, a reusit sa duca avionul intr-o zona nelocuita, salvand viata unor romani nevinovati. Este un erou pentru noi, multi romani simpli, pentru cetatenii care au vazut aeronava “impinsa” sa cada departe de asezarea lor, salvandu-le vietile si localitatea. Este un erou pentru ca asa poate fi numit un om atunci cand urca constient la comanda acestor sicrie zburatoare. Iata inca un aviator roman erou pe timp de …pace! Ne alaturam tuturor celor care aduc cinstire pilotului erou, care s-a sacrificat in aceasta noua tragedie, pentru salvarea populatiei de la sol.


?


Cand se va gasi si cutia neagra a coruptiei?


O informatie se adauga la stirea ca a fost descoperit corpul neinsufletit al eroului aviator Dan Andrei Ghica: cutia neagra a fost gasita in epava aeronavei. Cutia neagra, nici nu se putea altfel, a fost dusa la Bucuresti pentru citirea ultimelor inregistrari. Tote operatiunile legate de recuperarea resturilor aeronavei sunt strict supravegheate de reprezentantii comisiei de ancheta ai Ministerului Apararii.


Unul dintre cititorii constanti ai cotidianului nostru, cere chiar constituirea unei comisii de investigatie independenta care sa analizeze toate rapoartele accidentelor produse, sa lucreze impreuna cu pilotii si inginerii romani la evaluarea problemelor existente la toate avioanele MIG 21 Lancer modernizate in Israel, sa propuna solutii pentru evitarea riscurilor de producere a unor noi accidente. Considera ca o comisie de investigare sub egida si cu specialisti NATO ar fi o solutie. In definitiv, prin ce se intampla, problemele existente la aceste avioane, sunt prezente intr-o tara membra a tratatului, toate acestea afectand capacitatea militara a NATO.


“Iar daca se gasesc nereguli, sa se intenteze apoi proces companiei israeliene (Elbit) pentru obligarea la despagubirea statului roman si a familiilor pilotilor, returnarea platilor facute si returnarea catre NATO a cheltuielilor comisiei de ancheta.”


Avand la baza Raportul comisiei, s-ar putea demara o ancheta in interiorul MApN pentru a vedea unde, cine si cum, implicatii in documentarea si evaluarea initiala, au decis sa? incredinteze contractul de modernizare companiei israeliene (Elbit) si actionarea in justitie a vinovatilor.


Nu ne mai indoim ca trebuiesc demarate rapid cercetari serioase in acest domeniu. Poate ca, in ceasul al doisprezecelea, Parchetul General, impreuna cu cel militar vor incepe cautarea cutiei negre a coruptiei in tot ce inseamna prabusirea celor 9 (noua) MIG-uri 21 Lancer pentru modernizarea carora romanii norocosi au platit bani grei, ceilalti, cei mai merituosi dintre noi, pilotii nevinovati, au platit cu viata.


?


Horia D.R.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.