Sorin Cîmpeanu, ministrul educaţiei, propune o nouă structură a anului şcolar...

Sorin Cîmpeanu, ministrul educaţiei, propune o nouă structură a anului şcolar viitor!

0 82

Presupunem că dl ministru Cîmpeanu NU a auzit de latineasca zicere „non multa sed multum”. Pentru că dacă ar fi știut nu ar fi venit cu această lungire a anului școlar. Viitorul an școlar ar putea începe mai devreme și s-ar putea încheia mai târziu – este propunerea ministrului educației Sorin Cîmpeanu. El a precizat că în prezent există un dezechilibru între semestre, o fragmentare mai puțin normală a anului școlar și că se dorește o organizare care să ducă la alternarea perioadelor de cursuri cu cele de vacanță. Sorin Cîmpeanu a explicat, într-un interviu pentru TVR 2, ce propunere are.
„Avem printre cele mai scurte durate ale anului școlar, durată de cursuri, motiv pentru care am făcut deja propunerea de a începe pe 5 septembrie anul școlar 2022-2023 și a-l încheia pe 16 iunie.
Este foarte posibil să introducem în prima parte a anului școlar ‘Săptămâna altfel’ și, de asemenea, o săptămână de vacanță pentru toți elevii.
Mai apoi avem vacanța 22 decembrie – 8 ianuarie după care, pentru a alterna această perioadă de școală cu perioada de odihnă, putem lua în calcul o săptămână de vacanță în luna februarie.
După această perioadă posibilă de vacanță din luna februarie, se continuă activitatea școlară până în perioada de sărbători pascale, după care într-o a treia secțiune – un lucru foarte important și o noutate absolută – este includerea unei ‘Săptămâni verzi’, în care elevii să poată învăța în afara școlii lucruri despre mediu, dar toate aceste lucruri vor trebui să facă parte dintr-un proces de dezbatere cu cei implicați: elevii, profesorii și părinții”.


Reacție Consiliul Național al Elevilor
Consiliul Național al Elevilor critică faptul că până acum nu a fost lansată o propunere de structură pentru anul școlar viitor și solicită urgentarea procesului.
Într-un comunicat, elevii atrag atenția că nu există dovezi bazate pe cercetări în domeniul științelor educației, care să arate că mai multe zile de școală înseamnă o calitate crescută a actului educațional de la clasă.
Consiliul Național al Elevilor cere o structură echilibrată, în care diviziunile să fie aproximativ egale din punct de vedere al numărului de săptămâni de cursuri.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.