Soarta cursei prezidentiale pare inchisa

Soarta cursei prezidentiale pare inchisa

0 58

Presedintele PNL, Crin Antonescu, si-a aratat increderea ca, prin semnarea acordului de astazi cu PSD, se stabileste soarta cursei prezidentiale, iar Mircea Geoana va ajunge presedinte, dar a precizat ca exista anumite conditii, din partea PNL, care tin de o viitoare guvernare.
Crin Antonescu si-a aratat increderea ca, prin semnarea acordului de astazi cu PSD, soarta cursei pentru prezidentiale este stabilita, iar Mircea Geoana va ajunge presedinte.
Intrebat ce se va intampla cu acest acord politic daca Mircea Geoana nu va iesi presedinte, Antonescu a declarat ca tocmai prin semnarea acestui acord politic se va incheia cursa pentru prezidentiale, iar presedinte va fi Geoana.
„Eu cred ca in momentul in care acest acord se semneaza se incheie soarta cursei prezidentiale, e decisã si Mircea Geoana va fi presedinte. Daca luam ipoteza ca Traian Basescu va obtine un nou mandat, aceste acorduri nu vor putea fi puse in practica, dar spiritul acestor acorduri va ramane si probabil ca vom folosi aceasta impotriva lui Traian Basescu, pentru ca eu nu-mi imaginez in al doilea mandat un Basescu democrat, care face ordine in viaþa politica si in Romania”.
In legatura cu primarul Sibiului, Antonescu a declarat ca Johannis ar trebui sa iasa cu un prorgam de guvernare, deja fiind implicat indirect in aceasta campanie electorala.
„Johannis nu a iesit in campanie cu mine pentru ca Johannis a spus de la bun inceput ca el nu doreste sa fie agentul electoral al cuiva, iar eu am spus ca Johannis nu este un agent de campanie. Parerea mea este ca ar fi bine , de vreme ce Klaus Johannis a devenit un personaj al acestei competitii, indirect, si atata timp cat Geoana spune ca îl va desemna premier, ca Johannis va trebui sa iasa cu un program de guvernare”, a declarat Antonescu, precizand, totuºi, ca Johannis nu va face singur acest prorgam de guvernare, ci impreuna cu partidele politice, pe baza ideilor sale. Antonescu a apreciat ca este foarte important ca Johannis sa iasa cu acest program de guvernare pentru ca alegatorii sa cunoasca programul viitorului guvern.
Intrebat daca si Corneliu Vadim Tudor ar spune ca il susþine pe Klaus Johannis, Antonescu s-a aratat dezinteresat de ce va face Vadim Tudor, dar ca aceasta sustinere pentru Johannis ar putea duce la o demobilizare a electoratului.
„Nu ma intereseaza ce va face Vadim Tudor. Eu ma gandesc la viitor. Domnul Basescu e trecut. Probabil ca nu ii va placea lui Mircea Geoana, dar acuma v-am raspuns eu, ca m-ati intrebat pe mine. Aceasta sustinere din partea lui Vadim pentru Johannis poate avea riscul de a demobiliza alegatorii, dar cred ca acum nu mai au cum sa se indrepte decat impotriva lui Traian Basescu.”
Referitor la unul sau mai multe aspecte care ar putea influenta semnarea acordului politic dintre PNL si PSD, de astazi, Antonescu a afirmat ca „atata vreme cat nu discutam despre oameni, funcþii si pozitii, nu ar avea ce sa se intample ca sa nu se semneze acesta acord.”
„Mai avem de discutat un program de guvernare, si noi l-am prevenit pe Mircea Geoana ca exista cateva lucruri la care nu renunþam sub niciun chip. Dar atata vreme cat nu discutam despre oameni, functii si pozitii, nu ar avea ce sa se intample ca sa nu se semneze acest acord”, a explicat Antonescu.
Intrebat daca a fost contactat de cei de la PD-L, Antonescu a declarat ca a primit SMS-uri si telefoane, dar ca nu a dat importanta acestora si ca nu se arata deschis unor astfel de abordari.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.