Saptamana Nationala a Voluntariatului a debutat la Brasov

Saptamana Nationala a Voluntariatului a debutat la Brasov

0 51

Asociatia pentru Integrare Sociala si Protectia Mediului „Feed-Back”, impreuna cu Centrul National de Voluntariat Pro Vobis si cu Reteaua Nationala a Centrelor de Voluntariat, a lansat o noua editie a „Saptamanii nationale a Voluntariatului”. Manifestarea se afla la cea de-a doua editie si cuprinde actiuni inedite dedicate brasovenilor care doresc sa se implice in viata comunitatii lor.
Sub sloganul „E timpul sa fim altfel: Faptele nobile nu sunt pe bani”, programul campaniei din acest an cuprinde actiuni de voluntariat desfasurate atat in Brasov, cat si in alte localitati brasovene, concretizate in actiuni de educatie ecologica non-formala, expozitii foto, videoproiectii, campanii de informare si recrutare stradala, ecologizari ale traseelor montane, plantari de arbori, activitati de team building, activitati sociale. Surpriza acestei editii consta in lansarea unui centru pilot de voluntariat si amenajarea unui parc la Spitalul de Neuropsihiatrie din localitatea Vulcan.

„Priviri spre maini”
Anul acesta, organizatorii si-au propus sa reuneasca un numar cat mai mare de reprezentanti ai societatii civile, dar si ai institutiilor publice.
Evenimentul a debutat in data de 14 aprilie prin inaugurarea vernisajului expozitional „Priviri sper Maini”, realizata de catre voluntarii ApIS „Feed-back” Brasov si ai Asociatiei Eco Club Monan „Carol Lehman” Brasov. In cadrul evenimentului, organizatorii vor mai realiza si o campanie de recrutare stradala, pe str. Republicii din Brasov, prin care vor incerca sa ii atraga pe tineri in actiunile desfasurate anul acesta.
Saptamana Nationala a Voluntariatului se va incheia duminica, 20 aprilie, cu deschiderea Centrul Pilot de Voluntariat Brasov, prin intermediul caruia se doreste dezvoltarea a cat mai multe actiuni de voluntariat si atragerea tinerilor.

Laura Moise

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.