Salata de peste bogata in …E-uri

Salata de peste bogata in …E-uri

0 80

Romanii sunt in general oameni gurmanzi care rezista cu greu tentatiei de a se infrupta dintr-o mancare buna. Si ce poate suna mai bine si mai imbietor pentru amatorii de peste decat o „Salata de cherhana”, cum este cea de la Neomar.
Problema este ca persoanele care poftesc la o astfel de delicatesa risca sa consume o adevarata salata de …E-uri. Salata in cauza are in compozitie file de hering afumat, maioneza, a carei compozitie nu este specificata, castraveti, masline, ulei, a carui sursa botanica nu este specificata, zahar ascuns, sare si o intreaga gama de aditivi alimentari. Avand in vedere ca nu este precizata compozitia maionezei, este posibil ca printre ingrediente sa se numere si alti aditivi alimentari. Dintre E-urile utilizate, cel mai periculos este benzoatul de sodiu, care este cancerigen. De asemenea, cele trei gume folosite – E415, E412, E417 – pot provoca afectiuni ale tractusului digestiv.
Acest produs nu este indicat copiilor, adolescentilor, supraponderalilor, obezilor, femeilor insarcinate si care alapteaza, persoanelor cu afectiuni hepatorenale, cardio si cerebrovasculare, neurodegenerative, celor cu cancer, astmaticilor, celor cu afectiuni dermatologice, inclusiv celulita, persoanelor cu osteoporoza, celor cu maladii ale tubului digestiv, cu status proinflamator sistemic si sindrom metabolic, diabeticilor, celor cu dislipidemie, hiperuricemie (guta). Persoanele cu alergie la proteina de ou vor testa produsul inainte de a-l consuma.
Asa ca inainte de a degusta astfel de produse, incercati sa vedeti dincole de eticheta imbietoare si ispititoare. Este spre binele dumneavoastra!

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.