Sagunisti pentru sagunisti

Sagunisti pentru sagunisti

0 69

Vineri, a avut loc la Brasov, la Colegiul National „Andrei Saguna“, manifestarea „Sagunisti pentru sagunisti“. In cadrul evenimentului a fost lansat filmul dedicat colegiului si un DVD multimedia care prezinta istoria si prezentul liceului. Realizat cu sprijinul Consiliului Judetean, filmul a fost facut pe baza documentelor vremii si prezinta istoria acestei scoli brasovene de prestigiu. Profitand de faptul ca, in cadrul evenimentului, s-a desfasurat si intalnirea de 10 ani a unei promotii absolvente a colegiului, fostii elevi ai colegiului au fost cei care au avut prilejul de a vedea in premiera documentarul.
Cornelia Stroe, director adjunct al Colegiului National „Andrei Saguna“ a declarat: „Cele doua evenimente se inscriu in seria celor dedicate «Anului Saguna». Filmuletul tine 20 de minute imbina istoria si prezentul colegiului. Filmul le este dedicat promotiilor trecute, dar si partenerilor nostri din tara si din strainatate care vor sa afle cat mai multe despre colegiul nostru.”
Aflat la manifestare in calitate de presedinte al Consiliului Judetean, dar si de fost sagunist, Aristotel Cancescu a declarat ca a sustinut financiar realizarea filmului pentru ca are o datorie morala ca brasovean sa promoveze valorile locale. „Este normal sa incercam sa prezentam trecutul acestui liceu, care este parte integranta a istoriei acestui oras. Am reusit pana acum sa realizam bustul lui Andrei Saguna, care se afla in fata cladirii liceului, acum acest DVD, iar pentru viitor avem in plan amenajarea terenului de sport si acoperirea lui cu tartan, pentru a se putea desfasura orele de sport si cand ploua”, a declarat Aristotel Cancescu.

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.