Romania are cel mai mare potential de dezvoltare din SE Europei

Romania are cel mai mare potential de dezvoltare din SE Europei

0 60

Iata o veste bune pentu sansele de viitor maret care i-au mai ramas economiei tarii noastre.
Seful reprezentantei din Romania a companiei Ms Kinsey prevede o perspective fericita Romaniei, considerand ca este tara cu cel mai mare potential de dezvoltare din sud-estul Europei.
„Este greu de ignorat faptul ca Romania este in prezent tara cu cel mai mare potential de dezvoltare din sud-estul Europei, iar contextul actual ofera o fereastra unica de oportunitati pe care, poate, nu o vom mai intalni in viitor”, a spus, duminica, Andrei Caramitru, seful reprezentantei din Romania a companiei McKinsey, citat de Mediafax.
Companiile multinationale care vin in Romania se arata in primul rand interesate de oameni de incredere, testati si specialisti formati in medii academice occidentale sau cu experienta occidentala, dar si factori care tin de atractivitatea Romaniei ca economie emergenta in plin avant, cum ar fi ritmul accelerat al cresterii economice anuale, volumul de investitii directe atrase.
Cu toate acestea, consultantul roman este contient si de neajunsurile din Romania, dintre care le-a enumerat pe cele care se regasesc in cea mai deplorabila stare : insuficienta actualei infrastructuri a transporturilor – sosele, gari si aeroporturi subdezvoltate, sistemul sanatatii in general nereformat si invatamantul care devine in Romania tot mai slab si mai neglijat.
„Invatamantul romanesc trebuie reparat, daca Romania doreste sa urmeze exemplul Irlandei, dezvoltantu-si o economie puternica si nu sa ramana undeva in coada Uniunii Europene, precum state ca Grecia sau Portugalia, care si-au neglijat invatamantul”, potrivit lui Caramitru.
Andrei Caramitru a sustinut prezentarea cu titlul „Oportunitati in consultanta de top management din Romania” la conferinta anuala organizata de Clubul Studentesc Romanesc (Romanian Club) de la Universitatea Columbia, cu sprijinul Consulatului Romaniei de la New York.

Sanziana Motoroiu

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.