Promisiune – saptamanal lista parlamentarilor chiulangii

Promisiune – saptamanal lista parlamentarilor chiulangii

0 115

Presedintele Camerei Deputatilor Roberta Anastase a depus, miercuri, o initiativa legislativa potrivit careia listele parlamentarilor absenti si prezenti la lucrarile comisiilor si de plen se vor publica saptamanal, pe pagina de internet a Camerei Deputatilor si Senatului.
Initiativa legislativa modifica Statutul deputatilor si senatorilor si prevede ca vor publicate pe internet lista parlamentarilor prezenti la lucrarile Camerelor si comisiilor, lista cu deputatii si senatorii ale caror absente au fost motivate, potrivit regulamentului, dar si lista parlamentarilor absenti nemotivat.
Roberta Anastase a precizat, in expunerea de motive, ca legea statului senatorilor si deputatilor stabileste ca participarea la lucrarile Camerei reprezinta o obligatie legala, morala si regulamentara pentru parlamentari, iar regulamentele Camerelor prevad, de asemenea, obligativitatea prezentei deputatilor si senatorilor.
„Cu toate acestea, asa cum a rezultat din nenumarate sedinte ale Camerei Deputatilor, precum si din unele sedinte comune ale celor doua Camere Legislative, lucrarile acestora s-au desfasurat cu dificultate, datorita neintrunirii cvorumului legal de lucru si a absentelor nemotivate ale unor deputati si senatori”, a aratat Anasatse.
Ea a apreciat ca, in consecinta, se impune initiativa legislativa deoarece, prin publicarea saptamanala a listei parlamentarilor absenti si prezenti, cetatenii, societatea civila vor detine un instrument legal prin care se pot informa oricand cu privire la prezenta celor pe care i-au ales.
Proiectul urmeaza sa fie prezentat in sedinta comuna a Birourilor Permanent ale celor doua Camere.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.