PICASSO NU ERA IN INVENTAR!

PICASSO NU ERA IN INVENTAR!

0 119
PoliÅ£ia maghiară a anunÅ£at furtul a peste 500 de opere de artă de o valoare "excepÅ£ională". Bunurile au dispărut dintr-un apartament din Budapesta ce aparÅ£inea unui colecÅ£ionar care a murit în anul 2002. Operele de artă aparÅ£ineau lui Dezsa Kovacs, un fost cunoscut colectionar, care,in loc sa le doneze statului, urmau să fie împărÅ£ite între diferiÅ£i moÅŸtenitori, după succesiune.
Balciul "impartelii" a facut deliciul presei budapestane, asa ca se stiau sumedenie de amanunte picante si…de culise. De exemplu faptul ca …in continuare tablourile pictate de Picasso, sunt si acum cele mai furate din lume! Nu credem ca era cazul…
"PoliÅ£ia a lansat o anchetă într-un dosar privind furtul unor opere de artă de o valoare excepÅ£ională", informează site-ul poliÅ£iei ungare. Procesul de evaluare a valorii la care se ridică tablourile furate este în curs de desfăşurare. Caci acesta era si unul din "clenciurile" disputei la masa succesorala!
Probabil ca hotii s-or fi gandit sa-i mai scuteasca pe mostenitori de atata efort…
Ar fi de tot hazul ca tablourile sa fi luat drumul "tinutului" de minte…secuiesc, desi hotii de pe la noi se pare ca au preferinte mai elevante,eventual pictura flamanda… ori printre tablourile furate figurează in majoritate opere ale unor cunoscuÅ£i pictori ungari precum Laszlo Paal, Pal Szinyei Merse, Karoly Ferenczy sau Gyula Derkovits, ÅŸi unele ale unor pictori străini precum italianul Le Tintoret, francezul Maurice Utrillo sau austriacul Gustav Klimt.
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.