Piata Sfatului si Basescu

Piata Sfatului si Basescu

0 73

Si uite ca a ajuns si Basescu sa-si lase „praful” in Piata Sfatului din Brasov, acolo pe unde au calcat vrednici inaintasi ai romanilor, in diferite ocazii. Nu are rost sa-i amintesc pentru ca strazile si stradutele din zona poarta numele multora dintre ei. Oare Basescu, prin gestul sau de a cuvanta in istorica piata brasoveana, la cumpana de ani, a incercat sa se asigure ca strada Sforii va fi rebotezata, de catre primarul preasupus al presedintelui, George Scripcaru, in bulevardul T.Basescu?
Oricum, Basescu a ales Brasovul de data aceasta pentru ca este condus de Scripcaru intr-un regim totalitar pedelist, la Bucuresti cota de simpatie scazandu-i tot mai mult, acolo primarul general Oprescu fiind pe faleza, chiar daca o anume artilerie a inceput sa-l bombardeze.
In brasoveana Piata a Sfatului a fost destul de multa vanzoleala, dar cel putin jumatate din cei prezenti au fost politisti, sepepisti, jandarmi, comunitari si alte asemenea trupe, aduse din „deal”, in mare parte, in civil ca sa umple locul. Personal am intalnit cunostinte lucrand in cadrul institutiilor amintite, care nu au vrut sa traga din glaja mea, a prieteniei dintre ani, pentru ca erau in misiune sub acoperire.
In discursul sau, apaludat de unii si huiduit de multi dintre cei prezenti, Traian Basescu a venit cu aceleasi gogoritze vorbind de un trai mai bun in viitor, demonstrandu-si fatarnicia neobrazata.
„Se incheie un an 2008 care a fost un an bun pentru Romania. Incepem un an 2009 care va genera dificultati, dar cu certitudine, impreuna, toti romanii, vom depasi dificultatile crizei economice din 2009. Vreau sa va asigur aici, la Brasov, pe toti romanii, ca statul romanesc are capacitatea sa faca ca anul 2009 sa fie un an in caresa traim mai bine.”
Are dreptate tipul, de patru ani punem pe noi straturi de belsug. Din pacate, liberalii nu ne-au permis chiar prea multe, ca sa nu bata la ochi. In schimb, daca ar fi domnit pedelistii, acuma nu ne-ar mai fi incaput hainele.
Alaturi de Traian Basescu se agita primarul Brasovului, George Scripcaru, baiat de suflet si de mingi al primului. Astfel s-a infirmat zvonul raspandit prin oras cum ca Scripcaru ar fi murit in dimineata de 31 decembrie, in urma bolilor de care sufera de mai mult timp.
Sunt un antiscripcarian convins, asta se vede si din materialele mele, insa socotesc ca o asemenea „gluma” este complet nelalocul ei in cadrul sarbatorilor prin care trecem si nu inteleg ce au dorit sa realizeze cei care au lansat zvonul.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.