Petitie impotriva traficului de persoane!!!

Petitie impotriva traficului de persoane!!!

Raportul European în materie de trafic de persoane, publicat în decembrie 2018, aratăcă74% dintre toți cetățenii UE traficați în cele 28 de State Membre sunt români. IMENS!

O ţară normală? Este nevoie de petiţii şi acţiuni publice pentru a se aplica firesc legea? Se pare că da. În România (ne)educată a profesorului (!!!?) Iohannis se pare că da. De aceea amintim că mai multe organizaţii au lansat o petiţie prin care solicită demisia de onoare sau excluderea din magistratură a procurorului care a instrumentat Cazul Ţăndărei. Cei 25 de inculpaţi acuzați de trafic de copii au fost achitaţi definitiv, pentru că probele s-au prescris.

”O rază de lumină şi speranţă pentru copiii români, victime ale traficului de persoane”  – se intitulează petiția.

”Împreună, noi – cetăţenii României, solicităm demisia de onoare sau excluderea din magistratură a procurorului care nu a utilizat corespunzător probele şi informaţiile pe care le avea la dispoziţie. Raportul UE din decembrie 2018 (pg.75) arată că românii reprezintă 74% dintre victimele traficului de persoane, cetăţeni europeni, identificate în cele 28 de State Membre. În acest context de vulnerabilitate, există unii procurori în România care, deşi au probe clare împotriva reţelelor de crimă organizată, nu le utilizează în mod corespunzător. Aceste situaţii trebuie să înceteze acum!”, se arată în document.
Au semnat, printre alții, Centrul European pentru Educaţie şi Cercetare Juridică, Freedom House România, Cambridge Center for Applied Research in Human Trafficking (UK), Human Trafficking Foundation (UK), Asociaţia WorldTeach România, Valoare Plus, Asociaţia Femeilor Românce din Italia, Centrul Syene pentru Educaţie, Uşa Deschisă şi Asociaţia Cultural Socială Economică Christiana.

Toți cei 25 de inculpați din dosarul Ţăndărei au fost achitați definitiv, luni, de Curtea de Apel Târgu-Mureș, pentru că faptele s-au prescris.

„Achitat inculpat. Respinge cererea de repunere pe rol formulată de d-na avocat (…), în calitate de apărător ales al inculpaţilor. Respinge cererile de schimbare a încadrării juridice formulate de inculpaţi prin apărători la termenul de judecată din data de 10 decembrie 2019”, se arată în sentința Curții de Apel Târgu-Mureș, citată de hotnews.ro.
Peste 160 de copii romi au fost exploatați, au susținut investigatorii români și britanici. Minorii fuseseră găsiţi la cerşit în Anglia, în 2010 și ulterior cazul a fost cercetat de o echipă mixtă.

În cadrul operaţiunii numită „Europa” au fost efectuate zeci de percheziţii domiciliare, în județul Ialomița.

Iulian Rinder

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.