Obiecte pierdute, uitate sau abandonate pe domeniul public, în 2019 : de...

Obiecte pierdute, uitate sau abandonate pe domeniul public, în 2019 : de la acte de identitate, la cărți, bani și chiar…geamantan!

0 71

În decursul anului 2019, polițiștii locali brașoveni au returnat aproape 200 de obiecte diferite celor ce le-au uitat, pierdut sau abandonat pe domeniul public. Cele mai multe bunuri au fost găsite în zona centrală a orașului, însă și prin cartiere a fost înregistrat acest fenomen.

Unele lucruri au fost găsite de polițiștii locali în timpul misiunilor de patrulare pentru menținerea ordinii și liniștii publice, altele au fost predate de cetățenii care le-au descoperit. În topul obiectelor pierdute se numără cardurile bancare, actele de identitate și diferite alte documente oficiale (certificate de absolvire, de naștere sau dosare medicale).

Vorbim despre 27 de carduri bancare, 21 de cărţi de identitate, 19 carduri de sănătate, 29 de alte acte/documente, 17 poșete/borsete/plase, 11 permise de conducere, 10 telefoane, abonamente RAT, 26 de carduri de farmacie, chei (și de mașina), ochelari, cărucior de copil, proteze, medicamente, carte de rugăciuni, tichete de pariuri sportive, produse cosmetice sau bilete RAT sau sume de bani.

Unul dintre cele mai amuzante cazuri a fost cel al unei brașovence întoarsă din concediu cu mașina. Femeia, după ce și-a parcat automobilul în fața blocului, a uitat să își ia cu ea și geamantanul pe care l-a abandonat lângă mașină, fiind mult prea grăbită să ajungă în locuința sa. Trolerul a ajuns la polițiștii locali, care prin metode specifice au identificat-o pe femeie. Aceasta a fost extrem de mirată de prezența agenților la ușa ei, ținând cont că nici măcar nu știa că îi lipsea geamantanul de calătorie.

Toate aceste bunuri ajunse la sediul Poliției Locale sau la birourile din cartiere, au fost returnate persoanelor care le-au pierdut, uitat sau abandonat.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.