Nu a fost un miting, ci o demonstrație de forță împotriva PSD...

Nu a fost un miting, ci o demonstrație de forță împotriva PSD și Guvernului Dăncilă!

0 237
Protestul din 10 august 2018 desfășurat în Piaţa Victoriei, anunțat iniţial ca fiind organizat de asociaţii ale diasporei s-a transformat în ceea ce a fost planificat o acțiune de forță impotriva statului de drept. Practic încă o mizerie adaugată imaginii României – de cea mai coruptă și mai puțin guvernată țară din Europa. Cei care au cerut oficial organizarea mitingului s-au retras, fără să-si asume nimic, lăsând locul liber structurilor de opoziție, sistemice, corporatiste și politice, advărații scenariști si regizori ai evenimentului.
Propaganda SISTEMULUI OCULT a insistat ca acest miting să fie al diasporei, din calcule absolut politice, aceasta fiind o miza importantă pentru viitoarele alegeri.

Deși protestele se încerca să pară împotriva actualei coaliții de guvernare, realitatea a dovedit că totul este împotriva lui Dragnea și PSD. Conflictele stradale din noapte, destul de numeroase, practic confruntări între protestatari şi forţele de ordine, s-au încheiat cu un bilant devastator pentru țară. A se vedea reactiile presei externe, o parte importantă din ele inteționat direcționate spre mizeria acestui miting.
Așa cum s-a planificat manifestaţia a degenerat în confruntările dintre jandarmi şi unii participanţi turbulenţi au durat până după miezul nopţii.
Primele incidente s-au înregistrat în cursul după-amiezii, când jandarmii au ripostat cu gaze lacrimogene după ce unii dintre cei aflaţi în piaţă au început să arunce cu diverse obiecte către forţele de ordine şi au forţat gardul de protecţie din faţa guvernului.
Pe rețele de socializare, prin comunicate (presedinția) dar și printre demonstranți și-a făcut simțită prezența o parte a opoziției politice.
După ora 23, huliganismul a ramas nota dominată într-o tentativă de extindere a haosului. După spargerea unor spații comerciale și incendierea mai multor obiecte, forţele de ordine au început acţiunea pentru dispersarea protestatarilor. S-au utilizat gaze lacrimogene și tunuri de apă. S-au facut și arestări.
Potrivit informaţiilor aproximativ 450 de persoane, dintre care 24 de jandarmi, au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Proteste antiguvernamentale au avut loc aseară şi în alte oraşe din ţară, dar s-au încheiat fără incidente.

Care este starea persoanelor internate în spital, după protestul de vineri 16

radiojurnal

Horia D.R.

În articol au fost utilizate foto de la: RRA. TVR, A3, Agerpres.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.