Norvegienii finanteaza o firma brasoveana cu jumatate de milion de euro

Norvegienii finanteaza o firma brasoveana cu jumatate de milion de euro

0 490

Investitii de 932.000 de euro in tehnologie verde si dezvoltare intr-o firma din Brasov. Proiectul, sustinut de Camera de Comert si Industrie, este finantat in cea mai mare parte din bani norvegieni urmareste eficientizarea proceselor de productie si, mai ales, o protectie sporita a mediului

Investitii de 932.000 de euro in tehnologie verde si dezvoltare intr-o firma din Brasov. Proiectul, sustinut de Camera de Comert si Industrie, este finantat in cea mai mare parte din bani norvegieni urmareste eficientizarea proceselor de productie si, mai ales, o protectie sporita a mediului.

Firma beneficiara are o activitate de peste 60 de ani in proiectarea, productia si comercializarea schimbatoarelor de caldura pentru vehicule.

Societatea brasoveana aleasa de mecanismul financiar Innovation Norway pentru finantare se afla pe piata de proiectare, productie si comercializare a schimbatoarelor de caldura pentru vehicule de peste 60 de ani. Proiectul urmareste imbunatatirea impactului asupra mediului in procesele de productie, a conditiilor si Innovation Norwaysecuritatii in munca a angajatilor si a perceptiei clientilor interni si externi asupra eficientei firmei.

In prezent, peste 80 % din cifra de afaceri a societatii provine din exportul produselor in Uniunea Europeana dar si in Canada si Statele Unite.

Valoarea totala a proiectului care trebuie implementat pana in luna aprilie 2016 este de 932.000 de euro- jumatate fiind contributia Guvernului norvegian. Pentru acest an, firma se asteapta la o cifra de afaceri de 30 de milioane de lei.

 

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.