Norvegia, Suedia si Anglia vor primi din partea UEFA cate un loc...

Norvegia, Suedia si Anglia vor primi din partea UEFA cate un loc suplimentar in Europa League

0 86

Anglia, Norvegia si Suedia vor primi din partea UEFA cate un loc suplimentar in preliminariile Ligii Europa, editia 2011-2012, pe ratiuni de fair-play, a anuntat intr-un comunicat, forul european.
Norvegia este prima clasata in ierarhia campaniei „Respect” a UEFA, for care alcatuieste, anual, un top fair-play, bazat pe meciurile inter-cluburi si inter-tari.

Acest clasament este format pe urmatoarele criterii: joc pozitiv, respect fata de adversar, respect fata de arbitru, comportament al suporterilor, al conducatorilor, cartonase galbene si eliminari.

Norvegia, Anglia si Suedia au indeplinit cel mai bine aceste criterii in perioada 1 mai 2010 – 30 aprilie 2011. Ele sunt urmate de Danemarca, Islanda, Germania, Irlanda, Finlanda, Olanda si Franta.

Cele trei tari castigatoare primesc cate un loc suplimentar in primul tur preliminar din Liga Europa, urmand sa beneficieze echipele considerate campioane ale fair-play-ului in prima liga a campionatelor respective. Daca una dintre grupari este deja calificata in cupele europene, locul suplimentar va fi obtinut de urmatoarea clasata din ierarhia interna fair-play.

Cristinel Stavaru

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.