Muzica de camera de mare tinuta la Reduta

Muzica de camera de mare tinuta la Reduta

0 185
Marile serate muzicale ale Redutei aduc pe scena personalitati ale muzicii europene si mondiale. Lucrari celebre ale muzicii de camera vor fi interpretate vineri si sambata  de virtuozi consacrati precum pianistul Bruno Canino sau violonistii Mario Hossen si Florian Murtaza. Evenimentul este dedicat implinirii a 150 de ani de la nasterea compozitorului Claude Debussy si poarta semnatura artistica a maestrului Anton Niculescu.
Mario Hossen supranumit ,,reincarnarea lui Paganini” a inceput sa cante inca de pe la varsta de 8 ani. Este fondatorul Asociatiei Orfeum si cunoscut succesul pe mari scene din Statele Unite, Austria, Italia si Franta. La Brasov va interpreta Trilul Diavolului de Giuseppe Tartini si Dansul Vrajitoarelor de Niccolo Paganini.
Bruno Canino a predat timp de 24 de ani pianul si compozitia la Conservatorul din Milano dar a tinut cursuri si la Conservatorul din Berna. Pianistul se bucura de vizita la Brasov mai ales ca varsta inaintate nu-i mai permite calatoriile lungi.
Wolfgang Klos a absolvit Conservatorul de Muzica si arte interpretative din Viena si a fost membru al Orchestrei Simfonice din Viena. Pe langa prietenia cu Anton Niculescu, Brasovul a fost cel care l-a adus in Romania.
Seratele incep vineri 23 noiembrie la ora 19:00 si se incheie sambata; biletul de intrare costa 30 de lei.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.