Mesajul lui Traian Bãsescu de sãrbãtorile Pascale

Mesajul lui Traian Bãsescu de sãrbãtorile Pascale

0 116

Ca de obicei in asemenea ocazii, cand se adreseaza fanilor sai si altor ocazionali ascultatori fara a trebui sa spuna ceva hotarator pentru tara si soarta ei – de fapt presedintele nu a spus niciodata nimic concret Tarii, decat vorbe schimbatoare si fara temelie, ca un om beat la tejghea cand nu se hotaraste daca vrea „albitura” sau rom – si de data aceasta, taman din nordul bucovinean, unde sunt pastrate cele mai frumoase obiceiuri de sarbatori, ca sa arate cat de patriot este, caci in secuime s-ar fi simtit stingher, Basescu „a bagat-o” cu generalitati de scolar din clasele primare, fara frumusetea primaverii si a evenimentului, dar cu multa goliciune sufleteasca, de parca s-ar fi adresat tribului Baluba intr-o vizita oficiala, vorbindu-le indigenilor despre maciucile de vanat elefanti.
„Sarbatoare a sperantei si a luminii, Sfintele Pasti sunt primite de fiecare dintre noi cu bucurie, redescoperind traditiile care fac parte din identitatea noastra si regasindu-ne in frumusetea si pacea bisericilor si manastirilor din tara.
De Pasti avem prilejul de a trai valorile comuniunii in familie, impreuna cu cei apropiati, dar si cu cei care au nevoie de ajutorul nostru. In bucuria sarbatorilor, sa nu uitam solidaritate si sa avem incredere ca orice moment dificil poate fi depasit.
Urarile mele cele mai calde se indreapta acum, in mod special, catre romanii de pretutindeni si catre militarii romani aflati departe de casa. Tuturor romanilor care sarbatoresc astazi Invierea Domnului, le doresc pace, speranta si bucurie in lumina pascala! Hristos a inviat!”
Sunt de parere, ca modest om de litere, ca cel mai reusit mesaj, din toate punctele de vedere, ar fi fost acela, exprimat in cuvinte putine si simple, in care presedintele Traian Basescu si-ar fi anuntat retragerea, a sa si a partidului sau, din viata publica si mai ales politica. Chiar si cei care nu au avut ce pune pe masa in aceste zile de sarbatoare ar fi simtit bucurie si lumina in suflet, stiind ca piaza rea se retrage.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.