Maternitatea Brasov este de vanzare

Maternitatea Brasov este de vanzare

0 95

Situatia este critica la Maternitatea Brasov unde, pe langa probleme de ordin financiar, anul trecut pe vremea asta nefiind bani nici macar de oxigen, pe langa problemele create de deficitul de personal, acum a mai aparut o incurcatura: maternitatea trebuie sa se mute.
Biserica Evenghelica detine corpul vechi de cladire si terenul aferent si a cerut sa isi primeasca banii pana la finele acestei luni. Maternitatea este evaluata la 3,38 de milioane de euro fara TVA, informeaza ziarul Adevarul.
Din aceasta suma, 1,67 de milioane de euro reprezinta contravaloarea cladirii vechi a Maternitatii, iar 1,71 milioane de euro reprezinta contravaloarea terenului de 6.725,4 metri patrati. Daca plata nu se va face in termen de 45 de zile de la data autentificarii contractului de vanzare-cumparare, pe langa penalitatile de 0,5% pe zi din valoarea negociata, contractul va fi reziliat, anunta bzb.ro
Proiectul de hotarare in vedere aprobarii contractului de vanzare-cumparare se afla pe ordinea de zi a urmatoarei sedinte de plen a Consiliului Judetean care va avea loc, probabil, in cursul saptamanii viitoare.
Din cauza deficitului de personal, o asistenta care lucreaza la maternitatea din Brasov este nevoita sa aiba in grija si cate 30 de paturi situate la etaje diferite, informeaza realitatea.net.
„Lipsesc 97-98 de asistente care ar trebui incadrate . Avem de exemplu in tura de dupa-masa sectii in care o asistenta trebuie sa aiba grija si de cate 30 de paturi ceea ce este mult prea mult. In timpul noptii noi avem urgente”, a declarat Ionel Moldovan, purtatorul de cuvant al Maternitatii Brasov.
Pentru a se ocupa de toti pacientii, asistentele alearga pe scarile unitatii medicale.
„La nou-nascuti o asistenta ingrijeste mult mai multi nou-nascuti decat ar trebui. Nu poate sa stea de vorba cu fiecare mamica asa cum ar trebui sa o invete cum sa alapteze”, a precizat asistenta Paraschiva Balint.
Salariul mic este principalul motiv pentru care nu se ocupa posturile de asistent medical scoase la concurs.
Cam asa stau lucrurile in sistemul de sanatate romanesc la care fiecare salariat cotizeaza cel putin jumatate din salariul sau pentru ca atunci cand este internat, romanul de rand sa aleaga calea strainatatii pentru a-i fi salvata viata. Halal sistem!

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.