Liberalii ne indeamna la un „DA” impotriva lui Basescu

Liberalii ne indeamna la un „DA” impotriva lui Basescu

0 157

Liberalii au prezentat strategia pe care PNL o va adopta in timpul campaniei pentru referendum.


„Traian Basescu s-a schimbat din rau in mai rau. Noi credem ca romanii merita mai mult. Singura solutie pe care PNL o vede la acest referendum este ca romanii sa se prezinte la vot si sa voteze DA”, a declarat Ludovic Orban, cel care a prezentat strategia.


Potrivit lui Orban, PNL isi va mobiliza membrii intr-o campanie de la om la om, pentru a explica de ce este bine sa se prezinte la vot si de ce este bine sa voteze – Da. Vicepresedintele PNL a precizat ca organizarea de mitinguri nu face parte dintre deciziile adoptate la sedinta.


„Am stabilit responsabilitatile din Biroul Politic pentru fiecare dintre judetele din tara si urmeaza sa detaliem planul de actiune a fiecarei organizatii judetene pe perioada campaniei”, a precizat Orban.


?


„Conceptul de campanie pentru referendumul de demitere a lui Traian Basescu s-a nascut ca o consecinta a realitatii in care ne aflam, atat noi, cat si simpatizantii PNL. In 2004, am facut campanie pentru Traian Basescu. Am fost alaturi de el in toate bataliile electorale inegale pe care le aveam de dus cu un partid stat. In ceea ce ma priveste, am fost alaturi de Vasile Blaga, seful campaniei lui Traian Basescu la alegerile locale si l-am sprijinit ca sef de campanie pe Bucuresti la alegerile prezidentiale”, a declarat Orban.


El a sustinut ca, in 2004, Traian Basescu promitea ca va pune totul pe o singura carte, ca va obtine respect pentru Romania din partea statelor lumii si ca va lupta cu sistemul ticalosit. „Astazi, suntem pusi in fata situatiei de a avea opozitie fata de Traian Basescu. In loc sa colaboreze cu Guvernul si cu celelalte institutii ale statului, a inceput un razboi de gherila impotriva tuturor institutiilor statului. Avem de-a face cu un om care nu mai lupta pentru ceilalti si se bate pentru a-si salva propria piele” a adaugat vicepresedintele liberal.


?


Democratii nu se arata surprinsi de pozitia fostilor lor aliati. Vicepresedintele PD, Radu Berceanu, spune ca Ludovic Orban s-a specializat in atacurile neargumentate la adresa lui Traian Basescu, asa ca e firesc sa continue sa faca ceea ce stie mai bine.


?


Presedintele PD, Emil Boc, a acuzat PNL ca pentru referendum duce o campanie care reprezinta „forma suprema a ipocriziei si imoralei politice”. El este de parere ca in 19 mai romanii vor spune „nu” demiterii lui Traian Basescu si „nu vor cadea in capcana perfida intinsa de PNL in cadrul campaniei «DA pentru Basescu», ce inseamna de fapt un «da» pentru demiterea acestuia”.


?


?Maria Calugaru

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.