Jiji Becali a vrut sa ia smantana de la 15 Noiembrie

Jiji Becali a vrut sa ia smantana de la 15 Noiembrie

0 122

Lipsiti de experienta in promovarea propriilor evenimente, luptatorii anticomunisti membri ai Asociatiei 15 Noiembrie 1987 au ratat sansa de a intra definitiv in constiinta nationala. Cateva mici erori de organizare si o mare gafa, toate involuntare, au facut ca data de 15 noiembrie 1987 sa nu aiba parte de notorietatea la care are dreptul.


Sa-ncepem cu micile nesincronizari. In dorinta lor de a organiza, la 20 de ani de la revolta muncitorilor brasoveni de la Steagul Rosu, niste manifestatii cat mai complete, novembristii condusi de Florin Postolachi s-au trezit depasiti de amploare evenimentului. Celebrarea a doua decenii de la insurgenta stegarilor impotriva regimului comunist s-a dorit un amestec de diplomatie, ceremonii militare, expozitii, dezbateri, dar si spectacol. Astfel, Teatrul Dramatic a gazduit acum doua seri un spectacol de muzica folk, sustinut de Ducu Bertzi, Nicu Alifantis si Florin Sasarman. Cum organizatorii nu s-au priceput sa promoveze prestatia ce urma sa aiba loc pe scena, talentatii folkisti s-au trezit ca, mult dupa ora anuntata pentru inceperea spectacolului, in sala nu intrase nici macar un spectator. Cu chiu cu vai, dupa ce cantautorii au fumat toata rezerva de tigari pe care o aveau asupra lor, vreo doisprezece brasoveni au luat loc pe scaune. Jalnica asistenta nu i-a impiedicat, insa, pe cei trei sa cante ca si cum sala ar fi fost arhiplina.


Gafa avea sa se produca, insa, a doua zi. Adica ieri cand, la Aula Universitatii, era programat discursul presedintelui Traian Basescu, primul sef de stat care da curs invitatiei de a participa la celebrarea revoltei din 1987. Cu aceasta ocazie, novembristii au demonstrat ca nu stiu sa-si vanda marfa si ca le lipseste un PR priceput sa le promoveze evenimentul.


Mai mult, specialistul in PR chiar s-a gasit la fata locului, dar n-a fost lasat sa-si faca treaba. Chiar inainte ca seful statului sa-si rosteasca mesajul, in sala intra, cu alaiul obisnuit, insusi presedintele PNG, latifundiarul Gigi Becali. In parcarea Aulei Universitatii Transilvania, penegistii brasoveni ocupasera toate locurile disponibile cu limuzinele de lux pe care le au in dotare. Ultimele tipuri de Mercedes si Q7 inmatriculate cu sigla partidului au sfidat rablele din vecinatate; vazuta din afara, comemorarea novembristilor aducea mai degraba cu un show-room de partid.


Desi a comandat desantul auto din coasta Aulei si a venit tocmai de la Bucuresti intr-unul din bolizii personali, Becali a plecat valvartej de la eveniment. Suparat foc pentru ca n-a fost lasat sa vorbeasca, seful Stelei i-a acuzat de-a valma pe Basescu si pe organizatori ca i-au interzis sa intervina la microfon.


Mare sansa au ratat novembristii de a iesi la export cu revolta lor din ’87! Vezi daca n-au oamenii nici urma de cunostinte despre stana si fotbal. Ar fi trebuit sa stie ca Jiji tocmai se pregateste sa vanda din ciurucurile de la Steaua, treaba pentru care l-a adus la Club pe var’su Giovanni, marele samsar de jucatori cu licenta expirata. Desi echipa se afla in cadere libera, sase dintre stelisti vor evolua in partida fara miza cu Bulgaria, tocmai pentru ca varul Giovanni sa le traga o spoiala internationala si sa pacaleasca vreun club strain cu niste berbeci vopsiti in fotbalisti.


Interzicandu-i lui Becali sa behaie la microfon, organizatorii au comis si o mare nedreptate. Am fi aflat astfel ca clanul Becali lupta inca din 1987 impotriva sistemului. Jiji indoind smantana si jintita pe care le livra nomenclaturii, iar Giovanni tragand tepe cu valuta prin centrul Bucurestilor, amandoi trudeau de fapt la destabilizarea din interior a regimului comunist.


Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.