Indienii investesc la Cluj

Indienii investesc la Cluj

0 52

Compania Evalueserve, specializata in servicii de tip Knowledge Process Offshoring (KPO), a anuntat ca va avea la centrul de operatiuni din Cluj-Napoca.
Compania este una dintre cele mai importante companii indiene care ofera servicii de tip KPO, servicii care presupun externalizarea unor procese, efectuarea unor activitati complexe, ce necesita cunostinte tehnice si analitice avansate, superioare celor oferite de Business Processing Outsourcing (BPO).
Conform estimarilor firmelor de specialitate, piata internationala de KPO va ajunge pana in 2010 la aproximativ 16 miliarde de dolari.
In Cluj, reprezentantii firmei estimeaza ca vor avea nevoie de aproximativ 300 de angajati pana in 2012.
“Planul nostru de investitii pentru urmatorii patru ani in Romania prevede o suma totala de 10 milioane de euro, 6 milioane de euro reprezentand costurile de angajare, pentru traininguri vom cheltui 2 milioane de euro, iar restul de 2 milioane de euro sunt atribuiti pentru cheltuieli diverse”, a declarat pentru ZF Transilvania Marc Vollenweider, CEOEvalueserve.
Oficialii companiei au declarat ca, la nivel global, Evalueserve are peste 2.500 de angajati si ca o treime dintre acestia sunt femei. Acest raport intentioneaza sa il pastreze si in Romania.
“Motivul pentru care am ales Romania este acela ca vrem sa avem operatii globale complete si avem nevoie de un centru de operatiuni in Europa. Dupa studiile efectuate pe diferite piete precum Polonia, Ucraina, Cehia, Ungaria sau alte tari din Europa Centrala si de Est, am realizat ca romanii au cele mai bune capacitati lingvistice, pentru ca au cunostinte atat de limbi de circulatie internationala, engleza, germana, fr
Recent, mai multe banci americane, printre care se numara Citigroup, Deutsche Bank, Goldman Sachs, JP Morgan Chase si UBS, au anuntat transferul unor servicii KPO catre firmele de cercetare din India cum sunt Amba Research, Irevna, Pipal Research, Copal si Evalueserve.

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.