Grindeanu demis de CExN PSD și exclus din partid dacă...

Grindeanu demis de CExN PSD și exclus din partid dacă nu demisionează! Filmul unei crize politice provocate de conducerea PSD!

0 371

Ultima stire emisa de conducerea social-democrata: Grindeanu demis de CEX PSD din functia de premier si exclus din partid dacă nu demisionează! In aceeasi situatie sunt si ministri care nu vor sa se conforme deciziei CEX PSD. Toti ministri si-au depus demisiile cu exceptia lui Tudorel Toader (Justiție) si Augustin Jianu (comunicații) care nu sunt în țară.

Iata evolutia unei crizei declansate după evaluare in momentele ei principale. Din surse interne joi va avea loc sedinta unui nou CEX PSD prin care se va decide si nominaliza urmatorul premier.

ACTUALIZARE ORA 23:00 Conferinta de presa Sorin Grindeanu: Nu-mi dau demisia! Le multumesc primarilor si membrilor PSD care m-au sustinut, si romanilor fara legatura cu politica care mi-au trimis mesaje pe Facebook.
Sunt in acest partid de 21 de ani. Colegii mei care ma cunosc foarte bine stiu ca de multe ori le spuneam ca PSD nu este partidul nimanui, nici al lui Dragnea, al lui Stanescu, Badalau si altii.
Forta acestui partid a stat si sta in sutele de mii de membri care ne-au dus spre victorie.
Le multumesc lor in primul rand pentru toata sustinerea data PSD de-a lungul anilor.
Vreau sa clarific cateva lucruri din CEX pentru ca am vazut mai devreme cateva nuante care nu au fost chiar asa.
Vreau sa le trasmit multora din CEX ca-mi pare rau ca au trecut prin aceasta experienta neplacuta, care nu e prima. Daca ne uitam in spate, au mai existat similare in partid.
Stiu de toate lucrurile dinainte de CEX si tin neaparat sa-mi cer scuze pentru ca si datorita acestei situatii au ajuns sa traiasca o asemenea experienta. L-am auzit mai devreme pe dl Dragnea spunand ca nu era sigur ca acest CEX se va termina cu incercarea de a ma demite. Nu as vrea sa spun ca lucrurile nu stau asa, dar va spun cum stau: de ce in toata aceasta perioada, inclusiv in aceasta seara in cateva randuri, mi s-a propus sefia mai multor insituttii ale statului doar ca sa imi dau demisia, sau chiar sa fac parte din viitorul guvern ca vicepremier sau ministru. L-am vazut pe dl Dragnea spunand ca nu ar fi vrut sa plec, dar in acelasi timp mi-a propus tot felul de functii
Nu-mi dau demisia
Va spun sid e ce: e guvernul Romaniei, nu al CEX-ului PSD. Toti trebuie sa ne simtitm responsabili de acest lucru. Imi voi da demisia cand Iohannis, dupa consultari cu partidele, va numi un premier de la PSD. Asta am spus si in CEX.
E normal fata de sutele de mii de oameni ca lucrul asta sa se intample. Eu nu vreau ca alte scenarii sa poata intra in discutie.
Tocmai pentru aceasta fac acest lucru. Demisia mea va veni cand Iohannis, dupa consultarile cu partidelel, va spune „Il numesc premier pe X de la PSD”. Si am anuntat asta in CEX.
Am inteles ca eu sunt de vina ca nu avem diverse lucruri enuntate timpd e o ora si ceva de Darius Valcov in sedinta CEX. Vreau sa fac o precizare: nu ma agat de acest scaun si nu vreau sa fie interpretata ca si cand m-as agata de scaun. Nu. Am spus ca-mi dau demisia in acele conditii.
Sper ca aceasta criza sa se incheie cat mai rapid.
Revin la celebrele masuri din programuld e guvernare. Am vazut vreo 390 de masuri care trevuiau facute in primul semestru al anului. Dar totodata sunt de vina ca nu sunt indeplinite masuri cu termen de finalizare 2018. Va rog sa studiati.
Va citesc o masura care, in analiza dlui valcov, e nerealizata: dezvoltarea relatiilor economice cu Federatia Rusa. Eu stiu ca subntem inca tara membra UE si trebuie sa respctam sanctiunile UE. Poate ca dl Vaclov si ceilalti stiu altceva. Si de-asta trebuie sa plec, probabil.
Desi avem o economie care merge foarte bine, si niste ministri care au muncit, mare parte din ei, i-am propus, dupa toate aceste aceste luycru in CEX, dlui Dragnea sa ne asumam impreuna acest presupus esec. Sa ne dam amnadoi demisia. Nu am vazut ca s-a intamplat, sau poate mi-a scapat in declaratiile de dupa.
Pe 19 mai, acum o luna, dl Dragnea spunea asa: Ma multumesc toate ministerele ca cetatean si presedinte de partid. Repet: acum o luna. Ce s-a schimbat intre timp? Chiar nu am reusit sa aflu in sedinta CEX. Nu mi-am dorit deloc sa ajungem la acest moment foarte greu pentru PSD si Romania.
Inainte de sedinta am incercat sa inteleg de ce exista aceasta furie de a schimba propriul guvern dupa doar 6 luni, un guvern care a performat si are rezultate. Am vrut sa inteleg de ce timp de o luna dl Dragnea si altii au vorbit desre remanieri, analize si demisii. Mi-e frate greu sa inteleg de unde aceste lucruri. De ce trebuie sa pui presiune pe proprii tai ministri, pusi de tine acolo? Nu am gasit un raspuns, decat unul singur, poate: dorinta unui singur om de a avea toata puterea.
Iata cateva realizari ale Guvernului: cea mai mare crestere economica din UE – 5,7%.
Puterea de cumparare a crescut fata de anul trecut. Cea mai mica inflatie din UE: 0,4%.
Peste 110.000 de locuri de munca nou create.
Tara cu cel mai mic somaj: 5,3%.
Investitii directe de 1,3 miliarde euro. Nivel record al exporturilor.
O informatie noua: reprezentantul misiunii CE pe fonduri europene a spus ca in mare parte totul e in regula, dar avem nevoie de stabilitate pentru aprobarea masurilor. Am fost intrebati azi cine semneaza documentele saptamana viitoare.
Relatiile externe: eu si colegii am incercat sa construim, sa intarim relatii. As mentiona vizite in Israel, Croatia, Austria si, mai ales, vizita din Franta, unde am convenit cu omologul meu sa lucram impreuna pe dosarele importante.
Suntem intr-o pozitie extrem de buna sa devenim membri OCDE, o tinta pe care ne-o dorim in toamna acestui an.
Am tot auzit pe surse de o evaluare a guvernului, ministrilor si a mea. Am participat la intalniri cu presedintele partidului, cu colegi. Eu, ca premier, am vazut pentru prima data aceasta evaluare in aceasta seara. daca vi se pare ca e o metoda corecta, mie nu.
Cred ca aceasta evaluare trebuia sa fie facuta prin dialog cu mine ca premier si cu fiecare ministru, ca sa fie una reala.
Marea majoritate a ministrilor nu au participat la intalniri de acest tip si pentru ei a fost o premiera facuta de dl Darius Valcov, care, din cate stiu, nu mai e membru PSD.Aceasta comisie celebra din partid care analizeaza activitatea guvernului nu am aflat nici azi cine mai e in ea in afara de Valcov. Nu stie nimeni din cine e formata. Cred ca ce s-a intamplat azi de fapt era o justificare pentru a mi se spune „trebuie sa pleci, sa-ti dai demisia”.
Va rog sa va consultati arhiva ca prin martie sau aprilie la alt CEX al PSD din Sinaia s-a facut evaluare dupa primul trimiestru. Avea de implementat 43 de masuri, pe trimestrul 2 – 54.
Din acestea adunate, in acest moment, 54 sunt indeplinite 100%, 34 sunt in derulare, iar cele neindeplinite sunt 9.
Dintre cele adoptate: cresterea cu 20% a salariului minim, cresterea salariilor din educatie si sanatate, cresterea venitului asistentilor persoanelor cu handicap, legea preventiei.
Revin la acel ceaslov prezentat de Valcov: rar mi-a fost dat sa vad asa ceva. Iata cateva exemple: la nerealizari sunt incluse doua masuri la care insusi Dragnea a anuntat ca se renunta: TVA zero la locuinte si la publicitate. Chiar nu am raspuns la asa ceva.
La fiscalite-buget, 18 masuri neindeplinite au termen in 2018, alte 5 nu au termene. Toate au fost trecute la nerealizarile lui Grindeanu si Viorel Stefan.
La educatie mi se reproseaza ca nu am facut programe de dezvoltare a tuturo copiilor de la nastere pana la majorat.
La politica externa, printre nerealizari e trecuta dezvoltarea relatiilor cu Rusia. Imi asum.
Promovarea procesului de extindere a tarilor din Balcanii de Vest e trecuta tot la nerealizare, in conditiile in care acum cateva zile m-am intors din Croatia.
In concluzie: a trebuit sa se dea motivul sa se arate ca acest guvern nu si-a facut treaba si trebuie sa plece acasa. Sincer, e pacat pentru membrii PSD si pentru romani. Cred ca meritam mai mult respect.
Mai cred ca azi PNL, USR, presedintele sunt foarte invidiosi pe serviciul facut de PSD lor, pe modul in care CEX al PSD a facut un cadou PNL, USR si presedintelui Iohannis.
S-a inventat o Opozitie la guvern in interiorul PSD.
Voi ramane in PSD. Sunt membru de 21 de ani. PSD si forta lui nu e data de CEX si de 60 de oameni. Voi ramane premier pana cand Iohannis va desemna un alt candidat din partea PSD. Eu vreau ca PSD sa ramana la guvernare.

– Cum puteti primi garantia ca viitorul premier va fi PSD, pentru ca legal presedintel nu poate convoca partidele la discutii?
Grindeanu: Eu am inteles ca mi s-a retras sprijinul politic. Tot dansii trebuie sa faca aceste demersuri. Nu ma puneti pe mine sa fiu responsabil de ce au facut altii. Imi doresc ca PSD sa dea viitorul premier. Nu Sorin Grindeanu, sa ne intelegem. Nu ma agat de acest scaun. Pare si absurd acum. Dar vreau sa avem aceasta garantie. Dl Dragnea nu a dat aceasta garantie in CEX si nu e in regula.
– Ce plan aveti pe termen scurt, ca nu aveti cabinet?
Grindeanu: O sa va transmit maine. Nu am primit nici o demisie pana acum. O sa iau deciziile maine. Acum nu exista nimic oficial.
– Dragnea a zis de doua ori ca ati fost exclus, de 3 ori ca nu ati fost exclus. Mai sunteti sau nu?
Grindeanu : Eu sunt membru in Timisoara la organizatia 139. Nu cred ca sunt exclus. Nu vad motivele statutare sa fiu exclus. Dincolo de deciziile a 60 de oameni exista un statut dupa care ne ghidam. Art 20 al statului spune ca „Validarea premierului se face in Congres”.

– Ati cerut in CEX un congres?
Grindeanu: Am cerut respectarea statutului.

– Ati discutat cu Iohannis in ultimele doua zile?
Grindeanu: Nu.

– Potrivit unor surse a iesit o declaratie a dnei Lia Olguta Vasilescu ca e un guvern de tranzitie.
– Stiati asta?
Grindeanu: Nu. Si eu am auzit amuzat asta. Nu am stiut ca punem guvern din 6 in 6 luni. Probabil ca dna Lia Olguta Vasilescu avea informatiile si stia ca dupa 5 luni va veni un raport de evaluare facut de dl Valcov.
– Dragnea spunea azi ca ministrii PSD au demisionat. Confirmati?
Grindeanu: Maine o sa va dau detalii. Vreau sa lucram procedutal, trebuie sa-mi parvina demisiile. Vreau sa-i indemn la responsabilitate pe cei care sunt ministri: demisiile intra in vigoare cand sunt trimise de premier catre Presedintie si Presedintia ia act de ele. Asta e legea.
– Ati facut o evaluare? Ce a iesit, ati fi schimbat ministri?
Grindeanu: As fi facut cateva schimbari, dar in nici un caz nu as fi facut lucrurile in forma desfasurata in ultimele saptamani. As fi avut discutii cu cei vizati si-i anuntam eu. Stiti de ce? Toata aceasta presiune pe care au creat-o, punand-o pe umerii ministrilor, a dus intreaga structura administrativa la un anumit blocaj administrativ. De aceea nu se fac la TV. Decizia se ia si o anunti.
– Retragerea sprijinului politic are legatura cu Ministerul Justitiei si OUG 13, pragul pentru abuz in serviciu?
Grindeanu: Sper ca nu
– Ce sefii vi s-au propus azi? Inclusiv SIE?

ACTUALIZARE ORA 23:00 – Conferinta de presa a conducerii Aliantei PSD & ALDE
Presedintele PSD Liviu Dragnea si presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, au facut declaratii, dupa ce liderii celor doua formatiuni politice s-au reunit intr-o sedinta a coalitiei de guvernare. Ambele formatiuni ale coalitiei de guvernare au retras miercuri sprijinul politic premierului Sorin Grindeanu.

Liviu Dragnea: Am avut sedinta CEX PSD. O sedinta in care am facut evaluarea implementarii programului de guvernare. O analiza anuntata imediat dupa ce a instalat noul guvern, in ianuarie.
Sigur ca exista varianta in care sa facem o evaluare superficiala, in care lucrurile care nu merg sa fie ascunse, sau era varianta nu foarte confortabila sa spunem adevarul, indiferent cat ar fi de crud. Nu a avut neaparat ca obiectiv anumite personaje sa fie promovate sau demise. S-a lucrat la un document care sa ne arate unde suntem si, foarte important, sa luam decizia corecta.
E o actiune in premiera cand un partid are curajul sa-si faca radiografia la 6 luni de guvernare. Nu cred ca ce s-a mai intamplat in trecut cand au fost pastrate guverne care au ruinat tara. Documentul ne-a aratat ca directia e buna, dar ritmul de implementare e destul de scazut. Lumea e intr-o dinamica de dezvoltare foarte mare, tarile din regiune.Am zis ca azi avem capacitatea sa stabilim care e pachetul de masuri pentru a se recupera intarzierile si sa marim ritmul de implementare si sa facem schimbarile necesare. Sunt masuri care trebuiau dublate de altele pentru sustinere.
S-a discutat despre situatia in care unele maduri trebuia sa intre in vigoare de la 1 ianuarie 2018, dar ele trebuia adoptate pana la 1 iulie 2017, precum Fondul Suveran de Investitii, Legea Preventiei.
Trebuia un ritm mai mare de investitii publice, analizand acest document, majoritatea colegilor, inclusiv eu, am tras concluzia ca o parte, nu mica, din membrii guvernului nu iau foarte in serios programul de guvernare, nu au reusit sa se coordoneze.
Nu au reusit sa stabileasca niste relatii care sa fluidizeze circuitul documentelor, nu a fost o abordare strategica. Am facut si o pauza in CEX, asteptand ca in partea a doua sa gasim cea mai buna solutie. Din pacate, premierul nici macar nu a asteptat sa ne indreptat spre un vot, care putea fi intr-un fel sau altul, care putea curpinde un pachet de masuri administrative si niste inlocuiri in guvern, nu neaparat demisia sau demiterea premierului.
Eu am condus aceasta intalnire si am descurajat orice intentie de escaladare a unui conflict si le-am cerut colegilor sa nu se discute cu patima. din pacate, opremierul nu a asteptat nici o decizie, a transmis ca demisioneaza daca iohannis spune ca nominalizeaza tot un premier PSD.
CEX a luat act de cateva lucruri: toti membrii PSD din guvern si-au prezentat demisiile inainte de CEX. Si nu vorbim de celebrele demisii in alb pe care nu le-am vazut, ci demisii scrise de ei. O singura exceptie, ministrul Comunicatiilor, care o va trimite prin mail.
Continuarea guvernarii in actuala stare, cu Grindeanu sau nu premier, risca ca Romania in 3 luni programul de guvernare sa devina imposibil de pus in practica.
Un procent foarte mare de masuri din program nu sunt puse in practica.
Dincolo de eventuale costuri politice pentru mine sau partid, ce va ramane in cartea de istorie e daca coalitia reuseste sa faca pana in 2020 o tara puternica, cu venituri mari pentru romani, cu o retea de infrastructura, sistem de sanatate bun.
Au fost colegi care mi-au spus ieri si azi sa nu prezentam toata situatia public. N-am fost de acord. Trebuie sa fie guvernari 100% transparente.

Calin Popescu Tariceanu: Azi, Biroul Politic Central ALDE a discutat raportul de evaluare a guvernului.  Din pacate, analiza ne-a dus la concluzii nedorite – o slaba performanta a guvernului.
Suntem constienti ca exista o discrepanta majora intre perceptia publica generala legata de performanta guvernului si realitate. Perceptia publica parea una mai degraba pozitiva dar analiza amanuntita releva o situatie care devine mai mult decat preocupanta si ne da temerea ca riscam sa esuam.
In politica, timpul nu rezolva nimic, problemele nerezolvate se rasfrang brutal asupra celor care genereaza crize.
Cu experienta de premier, va spun cateva sarcini ale unui premier in functie: urmareste realizarea programului de guvernare pentru care a primit votul de incredere. El trebuie sa conduca actiunea guvernului. Premierul e cel care dirijeaza o echipa careia ii spune care sunt prioritatile, care da directia.
Nu se poate in felul asta. Cel care-si asuma rolul de premier trebuie sa aiba anvergura necesara.
Noi, la ALDE, am decis sa retragem sprijinul politic pentru guvernul Grindeanu. Ministrii ALDE si-au prezentat demisiile.
Un guvern si un premier fara sprijin politic nu mai poate functiona. In mod normal, premierul demisioneaza.
Intr-o situaie similara, in UK, premierul Thacker dupa 11 ani a demisionat cand parlamentarii au anuntat-o ca nu o mai sprijina.
Asteptam acest gest de onoare din partea premierului.

Intrebari si raspunsuri
Intrebat daca isi va da si el demisia, Dragnea a rapuns: prima data, Grindeanu a spus ca va respecta decizia CEX, dar n-a mai asteptat sa vada decizia, dar ca-si va da demisia, o va publica si ca o va  trimite presedintelui Iohannis doar daca acesta confirma ca va pune premier de la PSD.
– Sunteti sigur ca a demisionat?
Dragnea: Nu. Eu v-am spus doar ce am dsicutat. Dar nu prea mai putem vorbi de un guvern.
– Constitutional, premierul e in functie. Intentionati ca maine sa faceti o propunere de premier sa mergeti la Cotroceni?
Dragnea: Eu sper ca Sorin Grindeanu sa nu se agate de procedura pentru ca nu mai are guvern. Vorbim de un premier care sper sa ia act de deciziile politice.
Maine convocam iar CEX sa discutam de o propunere de premier care sa fie inaintata presedintelui Iohannis.
– De ce nu l-ati exclus din partid?
Dragnea: Grindeanu nu a fost exclus din partid. Eu si mai multi colegi i-am facut mai multe propuneri Prima a fost ca impreuna sa stabilim care sunt cele mai bune masuri si calea de urmat, fara sa plecam de la inceput de la ideea ca nu va mai fi premier. Noi avand de gand ca in partea a doua a CEX sa incepem sa reconstruim. N-am mai avut cu cine.
– Daca premierul merge cu propuneri noi de ministri la presedinte, ce veti face?
Dragnea: Am vazut ca sunt niste sustinatori in strada. Din cate stiu, cand se schimba configuratia politica a guvernului, nu se mai poate folosi aceasta procedura.
Cand va fi exclus Grindeanu?
Dragnea: Nu am spus ca va fi exclus. Au fost propuneri azi in acest sens, dar am solicitat sa nu fim de acord. Un premier e legitim ct timp are sprijiul politic al formatiunii care l-a votat. PSD si ALDE la acest moment au retras sprijinul politic.
– E aceasta o portita pentru o motiune de cenzura?
Tariceanu: Intr-o democratie parlamentara, lucrurile nu sunt asa de complicate.
Aveti de gand sa contactati presedintele?
Dragnea: Am redactat o adresa oficiala catre presedintele Romaniei. Il informa oficial despre deciziile luate si propunerile ulterioare.
Presedintele va fi informat despre deciziile luate azi. Dincolo de dreptul nostru legitim de a adopta aceste decizii politice, avem obligatia sa facem aceasta evaluare si sa luam masurile care sa implementeze programul de guvernare.

Tariceanu: ALDE a retras sprijinul politic pentru guvernul Grindeanu
Presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a anuntat miercuri seara deciziile partidului in privinta Guvernului: retragerea sprijinului politic pentru Guvernul Grindeanu. Calin Popescu Tariceanu
Am votat retragerea sprijinului politic pentru guvernul condus de premierul Sorin Grindeanu. Colegii mei din executiv sunt cu demisiile scrise deja la purtator”, a spus Tariceanu, care a precizat ca ministrii ALDE sunt „solidari” cu decizia Biroului Politic Central al partidului pe care il conduce.
In continuare, a spus Tariceanu, „va trebui sa vedem care e solutia pentru iesirea din criza politica care se  contureaza in conditiile in care premierul Grindeanu va trebui sa isi spuna pozitia”.
Acesta a sustinut ca, in conditiile in care „rezultatul votului din decembrie a dat o configuratie in Parlament care nu s-a schimbat”, „aceeasi configuratie politica urmeaza sa isi impuna si primul ministru„.
Tariceanu s-a abtinut sa formuleze critici dure la adresa premierului Grindeanu.

Grindeanu i-ar fi cerut lui Dragnea sa demisioneze de la sefia PSD – surse

Grindeanu si Dragnea Premierul Sorin Grindeanu i-a cerut lui Liviu Dragnea sa demisioneze de la sefia PSD, pentru ca el este cel care a numit ministrii si el este responsabil de performantele acestora, au declarat pentru HotNews.ro surse din PSD.

Potrivit surselor citate, Grindeanu le-ar fi spus in CEX liderilor PSD ca e dispus sa demisioneze, cu doua conditii: prima – daca exista garantii ca Iohannis va numi un nou premier tot de la PSD, conditie imposibil de de garantat de catre PSD-isti. A doua conditie: daca CEX isi asuma esecul guvernarii, sa demisioneze si Liviu Dragnea, cel care a propus echipa de ministri.

Oferte pentru Grindeanu în vederea unei demisii imediate
Liviu Dragnea i-a oferit lui Sorin Grindeanu trei posibile joburi in schimbul demisiei din fruntea Guvernului. Inca din prima parte a zilei, HotNews.ro a scris ca Dragnea i-a oferit marți functia de sef al Autoritatii pentru Supraveghere Financiara (ASF), iar in sedinta CEX din aceasta seara, Dragnea a plusat: fie sef la SIE (in urma unui presupuse intelegeri cu presedintele Iohannis), fie presedintele Curtii de Conturi, unde postul se va vacanta peste cateva luni.
Ultima oferta a fost cea de vicepremier in viitorul guvern condus de Carmen Dan.
Sorin Grindeanu ar fi refuzat toate aceste oferte si i-a anuntat pe liderii PSD ca nu demisioneaza din functia de premier. De notat ca incercarea lui Dragnea de a-l tenta pe Grindeanu cu o functie importanta sau foarte bine platita se bazeaza pe faptul ca Sorin Grindeanu nu mai ocupa nici o functie publica. El nu este parlamentar, iar postul de presedinte al CJ Timis l-a pierdut cand a acceptat functia de premier.Sorin Grindeanu părăsește ședinta conducerii PSD fara comentarii
Premierul Sorin Grindeanu a plecat de la sedinta Comitetului Executiv PSD la ora 20.50. El a spus doar ca nu a existat nici un vot in privinta sa in sedinta, dar a refuzat sa faca orice alta declaratie.

El a mai spus ca asteapta decizia partidului in ceea ce-l priveste. Grindeanu merge la Guvern, unde e asteptat sa faca declaratii.

 PSD i-a retras sprijinul lui Sorin Grindeanu. Votul a fost dat în unanimitate. Mai mult decât atât, social-democrații au transmis că dacă Sorin Grindeanu nu își dă demisia din guvern, va fi exclus din partid. Aceștia au mai hotărât că orice ministru care rămâne în Guvern va fi exclus din PSD.
Premierul a declarat în cadrul CExN al PSD că-și va da demisia din funcție dacă are garanția că președintele Klaus Iohannis numește tot un prim-ministru din Partidul Social Democrat. La plecarea de la Parlament, Sorin Grindeanu a spus că va face declarații la Guvern.

Ce se reproșează Guvernului Grindeanu
Seful PSD, Liviu Dragnea, a declarat inainte de a intra in sala in care are loc sedinta conducerii social-democratilor ca 60% din masurile angajate prin programul de guvernare nu au fost indeplinite, la care se adauga un „procent serios de masuri indeplinite partial”.
Acesta a precizat ca sedinta Comitetului Executiv National va analiza raportul de evaluare a aplicarii programelor de guvernare, iar „deciziile se vor lua democratic si vor fi facute publice”.
Dragnea a mentionat ca raportul de evaluare va fi facut public.
Raportul de evaluare este citit in sala de catre Darius Valcov, fostul ministru de Finante, care a lucrat la programul de guvernare.
Liviu Dragnea a sustinut din nou ca nu a cerut „demisia nimanui” dar a recunoscut ca „suntem intr-o situatie nu foarte confortabila dar nici nu putem lasa ca lucrurile sa evolueze ca pana acum”. Tot Dragnea a declarat ca sunt necesarte „masuri pentru a recupara rapid aceste intarzieri”.

(w670)

Practic este vorba despre reproșurile pe care PSD i le aduce lui Sorin Grindeanu. De exemplu: lipsa coordonării între ministere/ministere-prim-ministru, neînțelegerea viziunii programului de către majoritatea celor împuterniciți cu implementarea sa, ritm de implementare precar a măsurilor prezentate în programul de guvernare, lipsa unui control strict, zilnic al implementării măsurilor, din partea persoanei desemnate de către coaliție să conducă echipa ministerială. Lista completă o găsiți în imaginea de mai sus.

 Sursa: AGERPRES, HotNews, TVR, RRA

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.