Limba română – singura limbă europeană și indo-europeană care are 7...

Limba română – singura limbă europeană și indo-europeană care are 7 vocale. Fiecare dintre ele corespunde uneia dintre cele 7 chakre

0 2057

Titlul acestui articol ar putea părea cititorilor noștri destul de pretențios, dar din cele ce urmează ne vom edifica de faptul că există o relație strânsă între vocalele limbii române și lumea spirituală. Nu vrem să facem pe cititori să creadă că româna ar fi chiar limba lumii spirituale sau că ar fi limba vorbită de Însuși Dumnezeu, cum s-a mai afirmat. Eu, unul, cred că Dumnezeu vorbește limba română cum poate vorbi orice altă limbă

Cu vreo lună în urmă, navigând pe net, mai precis pe Youtube, am avut privilegiul să descopăr că cele șapte chakre binecunoscute tuturor sunt asociate nu numai cu cele 7 culori ale curcubeului (ROGVAIV), dar și cu 7 vocale  care, spre uimirea mea – și sper și a dvs. dragi cititori, nu sunt altele decât vocalele limbii române: A, Ă, Î(Â), E, I, O și U.

Mai exact, sunetul atribuit fiecărei chakre este absolut identic cu  pronunția vocalelor românești. Pot menționa că nu știam nicio altă limbă care să aibă acest set de 7 vocale. În urma unei cercetări destul de amănunțite, am putut constata că, în orice caz, nicio altă limbă europeană nu are aceste 7 vocale.

De română se apropie mult doar albaneza care are doar 6 din din cele 7, lipsind vocala Î (Â), având totuși pe Ă (notat cu ë în albaneză). De asemenea, nicio altă limbă indo-europeană nu are aceste 7 vocale ca limba română.

Majoritatea limbilor au un set de 5 vocale, anume : A, E, I, O, U la care se pot adăuga alte vocale intermediare sau pot lipsi anumite vocale – ca în sanskrită, de exemplu, care are doar 3 vocale.

În concepția lingviștilor din lumea întreagă, vocalele de orice fel, sau chiar cele 5 vocale despre care am vorbit, se pot reprezenta pe o diagramă în formă de trapez cu baza mică în jos.

Săgeata reprezintă ierarhia vocalelor în funcție de cum sunt asociate cu cele 7 chakre. Așadar, există  o relație strânsă între vocalele românești și cele șapte chakre cunoscute hindușilor de mii de ani, după cum chakrele sunt asociate cu cele 7 culori care formează lumina albă.

Dincolo de asocierea cu chakrele, vocalele românești au privilegiul de a fi situate în poziții stabile, adică în puncte nodale ale triunghiului (sau trapezului) arătat mai sus, ceea ce le dă o mare stabilitate, spre deosebire de multe alte limbi care nu au acest avantaj.

Cu alte cuvinte, limba română nu se va schimba ușor de-a lungul timpului, știut fiind că vocalele sânt cele care se modifică cel mai ușor atrăgând astfel și alterarea consoanelor, modificând astfel limba ca atare.

Relația strânsă doar între vocalele limbii române și lumea spirituală prin asociere directă cu cele 7 chakre și, implicit cu cele 7 culori care constituie lumina albă, poate fi începutul unei discuții extrem de interesante axate  pe universalismul spiritual  al limbii române și pe  profunzimea ei filosofică.

Cei interesați pot găsi prezentarea și pronunția celor șapte vocale și relația lor cu cele șapte chakre pe Youtube la Chakras: 7 Minute Tune up. (Mihai Vinereanu)

http://www.cunoastelumea.ro

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.