Geoana: alegerile din 2009 vor desena harta politica romaneasca pentru multi ani...

Geoana: alegerile din 2009 vor desena harta politica romaneasca pentru multi ani de acum incolo!

0 190

Candidaturile pentru europarlamentare le dau emotii si fiori candidatilor. Prim-vicepresedintele PDL Theodor Stolojan este vazut de liderii PDL ca europarlamentarul cu cea mai buna activitate, dintre potentialii candidati pentru aceste alegeri avand si cea mai buna plasare in sondajele de opinie.
Candidaturile PDL pentru alegerile europarlamentare vor fi analizate la nivel central de o comisiei de validare, formata din liderul Emil Boc, prim-vicepresedintii Adriean Videanu si Theodor Stolojan, Vasile Blaga, Gheorghe Flutur, Florin Popescu, Valeriu Stoica, Anca Boagiu si Sulfina Barbu.
Termenul final pentru depunerea CV-urilor celor care doresc sa candideze este 28 februarie 2009.
Vicepresedintele PDL Gheorghe Flutur declara saptamana trecuta, ca Theodor Stolojan este un membru al conducerii partidului care a confirmat in Parlamentul European si ca pe lista pentru PE nu vor putea fi promovati toti cei propusi, ceea ce le va da „strangeri de inima” liderilor PDL.
„Noi avem europarlamentari foarte buni care au confirmat. Theodor Stolojan este unul dintre liderii partidului care a confirmat si a adus un aport deosebit PDL in Parlamentul European. Vom vedea optiunea domniei sale si optiunea partidului”, a precizat Gheorghe Flutur.
La randul sau, secretarul general al PDL, Vasile Blaga, a declarat pentru Mediafax la sfarsitul saptamanii trecute, ca nu stie daca Theodor Stolojan va dori sa candideze la alegerile pentru Parlamentul European.
Theodor Stolojan a fost cap de lista si la anterioarele alegeri pentru Parlamentul European, din decembrie 207, el candidand atunci din partea Partidului Liberal Democrat.
La acel scrutin, PLD a castigat 7% din voturi, in conditiile in care formatiunea fusese inregistrata la Tribunal cu doar cateva luni in urma, in martie 2007.

PSD – vrea castig si la europarlamentare si la prezidentiale
Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat, duminica, la o dezbatere organizata de PSD si PES, ca alegerile din 2009 vor desena harta politica romaneasca pentru multi ani de acum incolo.
El a apreciat ca miza alegerilor europarlamentare si prezidentiale nu este doar castigarea voturilor, ci si a bataliei ideilor si valorilor, in conditiile in care criza mondiala poate fi privita ca o criza a capitalismului neoliberal si ca o repunere in discutie a rolului statului in societate.
„Alegerile europarlamentare si prezidentiale reprezinta pentru PSD un moment de cumpana. (…) Sub nicio forma PSD nu va renunta la competitia electorala, ci vom avea in acest an cea mai importanta ofensiva politica, ideologica si organizatorica. Ambitia mea si a PSD este sa dam 15 europarlamentari si sa castigam Presedintia in toamna”, a declarat Geoana.

Horia D.R.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.