Falsificatorii de carduri prefera Brasovul (II)

Falsificatorii de carduri prefera Brasovul (II)

0 98

Bandele de falsificatori de carduri se „perfectioneaza in afara”.
Comisarul sef Gabriel Florescu, de la Direcþia de Crima Organizatã a IPJ Brasov, explica motivele pentru care a crescut numarul de infractiuni de acest gen.
„Din cauza crizei economice pe care o traversam in acest moment, infractorii au inceput sa caute solutii pentru a face bani. Multi dintre ei sunt infractori care s-au perfectionat in afara tarii in astfel de fapte. Dar pentru ca bancile straine si-au dezvoltat sistemele de securitate ale datelor si cardurilor, acesti infractori se intorc in Romania, mulþumindu-se si cu banii romanesti”.

Falsificatorii imbina utilul cu placutul.
Astfel, se poate afirma ca ei vin la poalele Tampei atat la distractie, cat si la furat.
„Brasovul este un oras turistic, iar infractorii de acest tip il prefera pentru ca imbina utilul cu placutul. Clonarea cardurilor se poate face in alte orase, nu neaparat in Brasov. Ei vin aici sa se distreze, profitand de zona turistica, si scot banii de la ATM-urile din Brasov, inmultind astfel si in orasul nostru cazurile de acest gen”, a mai afirmat comisarul sef.

Metode de a ne apara de asemenea neplaceri.
Comisarul sef Gabriel Florescu mai spune ca pentru protejarea datelor este indicat ca si atunci cand tastaþi codul PIN la un bancomat sa acoperiti tastatura cu mana, aceasta inafara recomandarii sa nu dezvaluiti nimanui datele confidentiale ale cardului, cum ar fi codul PIN.
Bancile nu solicita astfel de informatii de la clientii lor. Daca primiti mail-uri in care vi se cere sa furnizati acest tip de informatii sau sa accesaþi o anumita pagina web, nu o faceti, deoarece sunt replici ale site-urilor oficiale.
Asa ca aveti grija, caci paza buna va fereste de primejdia rea.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.