Expozitia de grafica European Crossroads – Trace of Being

Expozitia de grafica European Crossroads – Trace of Being

0 87

In luna septembrie Muzeul de Arta Brasov invita publicul brasovean la un eveniment de exceptie in peisajul expozitional brasovean. Inaugurata anul trecut la Vilnius si itinerata in primavara acestui an la Muzeul de Arta Cluj, expozitia de grafica European Crossroads – Trace of Being, organizata cu sprijinul Institutului Polonez din Bucuresti, poate fi vizitata si de publicul brasovean in perioada 9 septembrie – 5 octombrie 2008.

Expozitia reuneste lucrarile a patru artisti europeni de marca: Jacek Szewczyk (rectorul Academiei de Arta din Wroclaw), Christopher Nowicki (cetatean american, profesor la Academia de Arta din Wroclaw, Mikael Kihlman (Stockholm) si ?rjan Wikstr?m (Stockholm, Paris). Intalnirea artistilor cu presa si publicul, prilejuita de deschiderea expozitiei, va avea loc marti, 9 septembrie, ora 14, la sediul Muzeului de Arta Brasov din B-dul. Eroilor nr. 21. Artistii expozanti propun participantilor un dialog deschis pe marginea lucrarilor expuse, a resorturilor creatiei si privitor la rosturile graficii in lumea de azi.

Jacek Szewczyk si Christopher Nowicki au facut cunostinta cu Mikael Kihlman si ?rjan Wikstr?m pe parcursul unor expozitii si simpozioane la care au luat parte in ultimele doua decenii. Desi fiecare are o individualitate artistica si un univers imagistic propriu, practica tehnici grafice diferite (mezzo-tinta, tus, point sèche, acuarela), datorita preocuparilor si sensibilitatilor comune, a respectului si interesului pentru explorarea posibilitatilor expresiei grafice, au alcatuit un grup informal, hotarand sa expuna in aceasta formula. Titlul expozitiei semnifica afinitatile si prietenia ce-i leaga prin intermediul artei in pofida distantelor si a destinelor diferite.

Mai multe amanunte pe www.muzeulartabv.ro

Bianca Sorescu

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.