Descinderi la firme din Brasov si Covasna

Descinderi la firme din Brasov si Covasna

0 1043

Perchezitii la 3 societati din Brasov si doua din Covasna intr-un dosar de evaziune fiscala de peste 2 milioane si jumatate de lei. O firma de securitate brasoveana – DO Security - a fost printre firmele de la care procurorii au ridicat acte contabile insa compania nu a fost vizata direct de ancheta ci doar prin prisma unor relatii contractuale cu un client

Perchezitii la 3 societati din Brasov si doua din Covasna intr-un dosar de evaziune fiscala de peste 2 milioane si jumatate de lei. O firma de securitate brasoveana – DO Security – a fost printre firmele de la care procurorii au ridicat acte contabile insa compania nu a fost vizata direct de ancheta ci doar prin prisma unor relatii contractuale cu un client.
Cele 5 perchezitii au fost organizate de Politistii Inspectoratului de Politie Judetean Covasna pe raza judetelor Covasna si Brasov si au vizat probarea activitatii infractionale a mai multor persoane, banuite ca ar fi produs un prejudiciu de circa 2.650.000 de lei, prin evaziune fiscala.
Radu Paul – administratorul DO Security, a declarat ieri intr-o conferinta de presa ca descinderile do securityprocurorilor au vizat „o alta firma cu care noi am avut relatii comerciale in trecut . Au venit ca sa caute la sediul nostru documente incheiate intre mine si respectiva firma si au plecat cu un dosar de documente, un biblioraft . Nu sunt nici martor, nici inculpat nu am nici o calitate in acest dosar” a incheiat Paul.
Dosarul penal este instrumentat de Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice – Inspectoratul de Politie Judetean Covasna. Cercetarile continua cu privire la activitatea infractionala a mai multor persoane, banuite de evaziune fiscala, in forma continuata.
Din cercetari a reiesit ca, in perioada 2011 – 2013, persoanele in cauza ar fi inregistrat in evidentele contabile documente justificative fictive provenite de la societati comerciale de tip fantoma, in scopul diminuarii bazei impozabile si implicit a obligatiilor fiscale datorate bugetului consolidat al statului.

 

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.