Criterii drastice pentru termoizolarea blocurilor din Brasov

Criterii drastice pentru termoizolarea blocurilor din Brasov

0 93

Veste buna pentru o buna parte a brasovenilor. Aproximativ 6000 de familii vor beneficia, de la anul, de un confort termic ridicat. Acest lucru se va realize datorita faptului ca, Consiliul Local a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru cele 150 de blocuri care vor fi reabilitare termic in acest an prin Programul National initiat de Guvern.
Realizarea lucrarilor de interventie are drept scop cresterea performantei energetice a blocurilor si, implicit, reducerea consumurilor necesare climatizarii apartamentelor, atat pe perioada iernii, cat si pe timp de canicula. Prin lucrarile efectuate se vizeaza reducerea consumului anual specific pentru incalzire sub 100 kwh pe metrul patrat. In conditiile actuale, consumul de energie este cuprins intre 180 kWh/mp si 240 kWh/mp.
Interesant este ca nu oricine ar putea beneficia de acest program. Edilii au impus unele criterii drastice de participare la programul de izolare termicã a blocurilor, printre acestea numarandu-se achitarea facturilor la zi, dar si strangerea inainte de inceperea lucrarilor, a partii de 20% pe care trebuie sa o puna proprietarii.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.