Cine mai vrea suspendarea lui Basescu?

Cine mai vrea suspendarea lui Basescu?

0 181

Cu trecerea timpului, partidele politice devin tot mai nehotarate cu privire la votul pentru suspendarea presedintelui. Deocamdata, PRM-ul a declarat oficial ca s-ar putea sa dea inapoi. „Se mai gandesc”, spun peremistii.


?


Liberalii, pare-se, s-au impartit in doua tabere. Unii vor, altii nu. Suspendarea. Ministrul Culturii spune ca jumatate dintre liderii PNL vor sa-l suspende pe Traian Basescu, iar cealalta jumatate, nu. Decizia va fi luata peste la sedinta saptamanala a conducerii partidului de luni.


?


Cat ii priveste pe social-democrati, acestia par totusi de neclintit. Vicepresedintele PSD, Cristian Diaconescu, spune ca parlamentarii PSD vor vota pentru suspendare. „Din punctul nostru de vedere, evident, votul va fi pentru suspendare in Parlament. Cine va vota impotriva va considera ca Basescu a incalcat un pic Constitutia si ca lucrurile vor putea fi indreptate”, a spus Diaconescu.


Liderul PSD, Mircea Geoana, a declarat ca inca nu au avut loc negocieri intre PSD si PNL si PRM pentru un eventual vot in favoarea suspendarii presedintelui, asteptandu-se mai intai publicarea motivatiei Curtii Constitutionale. In functie de publicarea acestei decizii a Curtii Constitutionale se va stabili si data sedintei comune a celor doua Camere ale Parlamentului, care, potrivit Regulamentului de desfasurare a sedintelor comune, trebuie convocata in termen de 24 de ore de la primirea motivatiei. Pe de alta parte, surse din PSD au afirmat ca nu este exclusa o amanare a publicarii in Monitorul Oficial a motivatiei Curtii Constitutionale asupra deciziei ca faptele imputate de PSD si PC in sesizarea de suspendare a presedintelui Basescu nu impun suspendarea acestuia.


Potrivit acestora, se anticipeaza ca votul asupra suspendarii din functie a presedintelui ar putea avea loc in Parlament joi. Tuturor parlamentarilor social-democrati, inclusiv europarlamentarilor, li se va cere, de catre conducerea PSD, sa nu paraseasca Bucurestiul la data la care se va stabili sedinta Parlamentului pentru votul asupra suspendarii din functie a presedintelui Traian Basescu, fie ca sedinta va avea loc la mijlocul saptamanii, fie ca se va desfasura lunea viitoare.


Totusi, senatorul PSD Ilie Sarbu sustine ca unii social-democrati par sa fi renuntat la ideea suspendarii, dar este doar o atitudine de fatada. Sarbu spune insa ca dorinta partidului se va vedea la vot.


?


Conservatorii au trecut la tacuri impotriva partidelor care nu au exprimat o pozitie sigura. „In afara de noi, care am anuntat ca vom vota suspendarea, si de PLD, care au declarat ca il vor sustine pe presedinte, restul joaca la cacealma”, a declarat Codrin Stefanescu, secretar general adjunct al PC. „Traian Basescu este un samurai”, a declarat Codrin Stefanescu, care a adaugat ca ar fi cazul ca partidele sa-si pregateasca prezidentiabilii. „Aceasta speculatie a presei cum ca unii parlamentari nu vor sa voteze suspendarea este o gogomanie, a declarat secretarul general adjunct. Toti parlamentarii, nu numai de la noi din partid, vor vota cum se decide la conducerea partidului”, a mai spus Codrin Stefanescu.


?


Maria Calugaru

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.