Cimitirul municipal se extinde cu 5.000 de locuri

Cimitirul municipal se extinde cu 5.000 de locuri

0 911

5000 de noi locuri de veci vor fi amenajate in perioada urmatoare in zona fostelor sere. Cum anual se fac in medie 700-800 de inhumari pe noi locuri de veci in cel mai mare cimitir din Municipiu nu ar mai fi fost spatiu suficient pentru toate cererile. Din cele 30.000 de locuri cate exista in prezent doar 1000 mai sunt libere

Autoritatile au decis asadar amenajarea altor 5.000 de locuri de veci; trei sute sunt disponibile iar maximum peste doi ani vor fi finalizate aceste lurari, astfel incat sa fie acoperite toata cererea existenta la nivelul municipiului Brasov.

Lucrarile de extindere au fost demarate de societatea RIAL, aflata in administrarea Consiliului Local Brasov, cea care administreaza cimitirul incepand din anul 2008.

Totodata in acesta perioada au fost demarate si lucrarile la reabilitarea aleilor. Si gardul care imprejmuieste cimitirul este refacut.

Taxele pentru concesionarea unui loc de veci la Municipal sunt cuprinse intre 100 si 480 de lei, in functie de perioada concesionata.

Potrivit lui Vasile Gheorghe, reprezentant RIAL, administratorul cimitirului, concesionarea se poate face pe patruzeci de ani care costa 500 de lei, pe 25 de ani care costa 300 de lei, pe 15 ani care costa 200 de lei si daca are necaz omul la inmormantare se face pe minim 7 ani care costa 100 de lei.

La aceste sume se adauga taxa anuala de intretinere, care se ridica la 25 de lei. Suma acopera costurile pentru iluminat, apa, intretinerea aleilor si paza.cimitir1

Persoanele care au concesionat un loc de veci il pot pierde inainte de expirarea contractului, daca timp de doi ani nu isi respecta obligatia de a plati taxa anuala de intretinere.

Legea nu popate fi aplicata inca deoarece nu au aparut deocamdata si normele de aplicare.

Statisticile arata ca, cel putin in ceea ce priveste Cimitirul municipal, cam o un sfert dintre cei care au locuri de veci concesionate sau primite gratuit au restante la plata taxei anuale.

Administratorii cimitirului municipal au inceput sa trimita somatii persoanelor restantiere la plata taxelor de intretinere.

 

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.