Centrală nucleară la 100 km de Brașov – la Doicești se va...

Centrală nucleară la 100 km de Brașov – la Doicești se va instala reactorul cu Tehnologia SMR a NuScale!!

0 63
Artist rendering of NuScale Power's nuclear power plant design, which would use small modular reactors.

Zvonurile s-au confirmat mai vechea termocentrală de la Doiceşti este opțiunea finală pentru primul reactor de mici dimensiuni (SMR) din România.
Potrivit unui comunicat al Ministerului Energiei, amplasamentul a fost identificat în urma unui studiu aprofundat realizat cu fonduri în valoare de 1,2 milioane de dolari primite de Nuclearelectrica la începutul anului 2021, în cadrul unui grant oferit de USTDA pentru a identifica şi evalua diferite amplasamente pentru implementarea reactoarelor modulare mici în România.
A fost aleasă cea mai bună locaţie pentru primul SMR din România şi această locaţie este vechea termocentrală de la Doiceşti. Urmează acum să trecem la cea de-a doua etapă, cea a designului reactorului SMR la faţa locului (…) Astăzi facem un nou pas spre independenţa energetică a României”, a precizat ministrul Energiei, Virgil Popescu, într-o conferinţă de presă alături de secretarul adjunct american al Departamentului pentru Energie, David Turk, şi însărcinatul cu afaceri al SUA, David Muniz.
La rândul său, John Hopkins, preşedinte şi CEO NuScale, a arătat că anunţul de luni reprezintă un pas înainte în parteneriatul cu Nuclearelectrica pentru a dezvolta tehnologia NuScale a reactoarelor modulare mici în România şi pentru a susţine atingerea ţintelor climatice, beneficiind în acelaşi timp de creştere economică.
„Ne bucurăm să lucrăm cu Nuclearelectrica în etapa următoare de analiză a amplasamentului şi să demonstrăm beneficiile tehnologiei noastre românilor”, a precizat John Hopkins.

Could New Nuclear Reactors Power America's Low-Carbon Future?

Tehnologia SMR a NuScale cea mai matură în ceea ce priveşte aprobările, fiind prima şi singura tehnologie SMR din lume care a primit aprobarea din partea Comisiei SUA de Reglementare Nucleară în august 2020, are în acelaşi timp şi cele mai avansate planuri de implementare, cu contracte deja confirmate pentru dezvoltarea componentelor sale.
|Detalii aici: https://www.youtube.com/embed/vU-IlqiP4sU
În comunicat se mai arată: „Comunitatea din Doiceşti are, de asemenea, potenţialul unor beneficii multiple, în timp ce NuScale şi Nuclearelectrica fac paşi spre implementarea în România, în acest deceniu, a primei centrale electrice NuScale cu 6 module, de 462 MWe. Se estimează că centrala electrică NuScale cu 6 module va genera 193 de locuri de muncă permanente, 1.500 de locuri de muncă în construcţii, 2.300 de locuri de muncă în producţie şi va ajuta România să evite producerea a 4 milioane de tone de emisii de CO2 pe an”.

Vlad T

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.