BRASOVUL DE CE NU ?

BRASOVUL DE CE NU ?

0 122

?


S-au inventat de catre smecheri de Bucuresti vreo sapte minuni ale Romaniei. Se intelege ca la “dragostea” purtata de bucuresteni Brasovului, nimic din acest oras sau judet nu a fost inclus intre acestea. De parca aici nu ar exista, mai in toate domeniile, multe unicate in tara.


Nu doresc sa insir unele dintre ele. Poate nici nu-mi vin acum in minte cele mai representative. Vreau doar sa arat cat de marginalizat este atat municipiul, cat si judetul, dintr-o gelozie neinteleasa si nefondata a celor din Bucuresti. Ani si ani la rand acest sentiment le-a dominat gandirea, mai ales ca, in repetate randuri si sub diferite regimuri, s-a vehiculat idea mutarii capitalei tarii la Brasov.


Pacat ca Brasovul este dezbinat politic – ca, de fapt, intreaga tara – dar aerul de munte este tare si multi s-ar putea trezi inabusiti de el.


Intr-un material viitor vom prezenta situatia mai pe larg, caci mass-media audio-vizuala – cu principalele studiouri in Capitala si arie de raspandire in toata tara – iti impuie urechile si ochii cu tot felul de bazaconii din mai toate tinuturile tarii, mai putin de le aici.


?


Dan Bota


??????????? ???????????????????????


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.