Bordelurile românești de odinioară

Bordelurile românești de odinioară

0 329

Bordelurile românești de odinioară este un scurt film documentar despre istoria prostituției din România, practicată legal în perioada interbelică.

Între cele două războaie mondiale, în România, prostituția se practica legal, în stabilimente înregistrate la poliție.

„Regulamentul pentru privegherea prostituției” legifera această activitate. Legea stabilea, printre aletele, că numai femeile puteau fi patroane de bordel.
Fetele care lucrau pentru patroană erau obligate să-i plătească o […] valoare din activitate.
În casele de prostituţie, regulile de igienă erau stricte: „Toate femeile prostituate vor observa curăţenia scrupuloasă”.
La fiecare comisiariat de politie functionau doua registre unul pentru inscrierea tuturor caselor de prostitutie si celalat pentru inregistrarea tuturor femeilor prostituate…”

Vezi filmul →

Abordarea acestui subiect în România este ocolită de catre autorități si de clasa politică. Si aceasta in ciuda  violurilor si agresivitatii la care este supusă femeia.
De ce se intamplă acest lucru? Nu vom incerca sa raspundem acum la intrebare dar va invitam sa vedeti cine sunt cei interesati sa blocheze legalizarea si mai ales cine sunt beneficiarii acestor imense venituri. Din pacate si aici se pare ca tot Statul paralel este cel interesat in mentinerea acestui vid legislativ, fiind principalul beneficiar al haosului din domeniu.

Pe internet exista o petitie (lansata in anul 2011) intitulată: „Spune DA pentru Legalizarea Prostitutiei in Romania”, cităm:
„Prezenta iniţiativă legislativă oferă, pe lângă sporirea controlului bolilor cu transmitere sexuală şi SIDA, protecţie socială persoanelor care practică prostituţia şi protecţia societăţii faţă de o serie de fapte reprobabile, conexe prostituţiei: proxenetismul, traficul de persoane, pedofilia, agresiunile fizice, violurile, evaziunea fiscală, consumul de droguri ş.a.
Potrivit propunerii legislative, rămâne prohibită exercitarea prostituţiei fără autorizare prealabilă sau exercitarea de astfel de activităţi în alte locuri decât cele autorizate”.

​​Horia D.R.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.