Antarctica va mai pierde un imens bloc de gheaţă!

Antarctica va mai pierde un imens bloc de gheaţă!

0 113

Antarctica va pierde în curând un bloc de gheaţă cu o suprafaţă de peste 1.000 de kilometri, potrivit NASA, ceea ce va genera un aisberg de două ori mai mare decât oraşul New York, relatează EFE.

NASA a asigurat într-un comunicat că blocul de gheaţă se va desprinde printr-o fisură care a apărut în octombrie 2016 şi care nu încetează să crească.

Cercetătorii americani nu au precizat momentul în care se va petrece acest lucru, dar au avertizat că această rupere a banchizei ar putea afecta restul platformei continentale şi, prin urmare, întreaga infrastructura ştiinţifică amplasată în acea regiune.

Când această fisură se va întâlni cu o alta care se întinde de la sud la nord, întregul teritoriu va deveni un uriaş aisberg, cu o direcţie imprevizibilă şi cu un impact important asupra restului suprafeţei Antarcticii.

florin-lepadatu

Deşi aisbergul care se va forma pare gigantic, în realitate se încadrează în standardele Antarcticii, notează  NASA, care a subliniat însă că va fi semnificativ.

„S-ar putea să fie cel mai mare aisberg monitorizat după debutul observaţiilor din 1916, de la cel desprins din banchiza Brunt”, precizează NASA pe site-ul său, potrivit Agerpres.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.