Acupunctura la Centrul MEDO din Brasov

Acupunctura la Centrul MEDO din Brasov

0 506

Acupunctura este o terapie veche de cand lumea, dar ea a patruns pe piata romaneasca destul de tarziu, iar oamenii sunt destul de neincrezatori in eficienta acestui tip de tratament.
Straveche ca si civilizatia de pe malurile Fluviului Galben, depasind in notorietate artele martiale, caligrafia sau Marele Zid, acupunctura este insasi definitia sanatatii scrisa cu caractere chinezesti. Aparuta odata cu primele forme de medicina, acupunctura revine fulminant in atentia tuturor celor care, evident, nu se tem de ace si sunt in cautarea sanatatii si energiei cu orice pret. Dincolo de ace, meridiane, fluxuri energetice, misteriosul Qi, dezechilibre si armonizari, puncte si pulsatii, exista un univers fascinant, de sine statator, care ne poate oferi astazi raspunsul potrivit pentru numeroase afectiuni, la fel de bine ca si acum 5.000 de ani.
La centrul medical MEDO, din Brasov, se efectueaza, de luna trecuta, un tratament unic in lume.
Profesorul chinez Xiao Dehua (48 de ani) aplica asupra pacientilor una dintre ramurile putin cunoscute ale acupuncturii, terapia Zhendao. Aceasta este recomandata mai ales in afectiuni ale sistemului osos, articulatiilor, organelor interne, dar si in tulburari metabolice, psihice ori sexuale, dupa cum informeaza cotidianul Libertatea.
Un ac de titan de 4-5 centimetri se infige aproape total, in cateva puncte marcate dinainte de profesorul Xiao Dehua, pe ceafa sau spatele pacientului.
Profesorul chinez e unul dintre cei 23 de specialisti in terapia Zhendao din toata lumea, fiind insa singurul care aplica aceasta terapie in afara granitelor tarii de origine, restul traind si desfasurandu-si activitatea in China.
“A sosit la noi cu 15.000 de ace de unica folosinta, de s-au mirat si vamesii cand le-au vazut”, spune doctorul Radu Mitrea, directorul general MEDO Brasov, citat de aceeasi sursa.
“In China, 87% din cazuri sunt vindecate, iar 99%, ameliorate. In plus, tratata prin terapia Zhendao, boala nu recidiveaza. Mutu sau Chivu n-ar mai avea probleme cu picioarele sau spatele, daca ar fi tratati astfel”, spune directorul centrului.
Bazandu-se pe analizele cu care pacientul se prezinta la el, profesorul Xiao Dehua pune si propriul diagnostic, apoi stabileste durata si intensitatea tratamentului, o sedinta de acupunctura Zhendao costand 200 de lei.
“In medie, sunt suficiente 3 sedinte, dar cu o pauza de 4-5 zile intre ele”, spune Csaba Kovacs, unul dintre ajutoarele medicului chinez, citat de ziarul Libertatea.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.