Aceasta este realitatea incredibilă, dar adevărată: Ungaria a cumpărat 1/3 din Ardeal!!

Aceasta este realitatea incredibilă, dar adevărată: Ungaria a cumpărat 1/3 din Ardeal!!

Antiromanism care se desfășoară cu slabiciunea  autorităților Statului Român și împotriva Poporului Român, Si cu consecințe foarte apropiate vizând chiar si tentative de atentat integritatea teritorială a României ! Este necesar ca tot românul să se întrebe și să afle: de ce s-a ajuns la actuala situație și ce se urmărește? Se știe că, de aproape un veac  după Marea Unire declarata la Alba-Iulia , la 1 Decembrie 1918, niciodată Ungaria și organizațiile etnicilor unguri din țara noastră nu au recunoscut România Mare și au acționat împreună împotriva Statului național unitar român și Poporului Român ! 
După ce a falsificat Istoria Poporului Român, a Daciei și a RomânieiUngaria pretinde și acționează pentru anexarea cu ACTE a  Ardealului,  sub pretextul că l-ar fi stăpânit timp de un mileniu…Care Mileniu ? Acela de…de 51 de ani, între anii 1867-1918, în vremea Imperiului habsburgic?. Ungaria a încercat să ocupe Ardealul în anul 1919, cu sprijinul Rusiei sovietice, dar Armata Română a câștigat confruntarea directa, a ocupatinclusiv Budapesta .Iar la 4 august 1919 a fost pusa simbolic opinca româneasca  pe Parlamentul ungar.
După Tratatul de la Trianon, din 4 iunie 1920, Ungaria a reușit, în urma „Procesului optanților”,  să obțină uriașe despăgubiri din partea Românieipentru imobilele institutiilor din Ardeal care au intrat definitiv în proprietatea Statului Român.  Cu sprijinul Germaniei hitleriste și al Italiei fasciste, în urma Diktatului de la Viena, din 30 august 1940, Ungaria a ocupat o mare parte din Ardeal, până la 25 octombrie 1944 când Armata Română, in primul rand , împreună cu trupele sovietice, a eliberat sfântul pământ românesc de sub teroarea fascista ungară.
După lovitura de stat din decembrie 1989, autoritățile de la Budapesta au avut o contribuție directa si însemnată, inclusiv la numărul morților. Mai apoi Ungaria, prin UDMR si împreună cu bisericile maghiare și organizațiile etnicilor unguri din România au pus în aplicare un plan diabolic vizând anexarea prin Acte a Ardealului, practic punand la cale un nou Diktat, cu orizont, anul 2014 la Bruxelles.
Argumentele principale ale Ungariei pentru repunerea pe tapet a acestui altfel de  Diktat sunt următoarele:
1) Numărul cetățenilor români, majoritari in Ardeal, care au solicitat și obținut cetățenia Ungariei să fie de cel puțin 4,5 milioane. Până în prezent, Ungaria a acordat dubla cetăţenie la peste un milion de persoane cu cetăţenie româna. Zilnic, în zeci de localităţi din Ungaria se acordă gratuit cetăţenia ungară la mii de români get-beget, care astfel pot intra nu doar  în Spaţiul Schengen,dar sisa emigreze  in Australia, USA si Cananda.
2) Obţinerea pe toate căile,mai ales  ilegale , a circa 40- 50% din proprietăţile imobiliare din Ardeal de către  urmasi ai unor propietari din Ungaria deja despagubiti o data dupa Razboi.
Până în prezent, Ungaria prin numeroase persoane juridice și persoane fizice ungare a reușit să obțină 25- 30% din proprietățile imobiliare solicitate, inclusiv prin aplicarea ultimei Legi de retrocedare a Guvernului Ponta II ,  Astfel se va ajunge, în anul 2020, ca peste 50% din aceste proprietăți să nu mai aparțină Statului Român, urmând să fie renaţionalizate de către Ungaria sau dobândite ilegal.
După îndeplinirea acestor două mari obiective, Ungaria va cere „democratic”, la fel ca in Catalunya,aplicarea principiului sovietic al autodeterminării popoarelor ! Autoritățile de la Budapesta speră ca prin Diktatul de la Bruxelles,  Parlamentul European sa accepte treptat ca Ardealul să devină autonom,in perspectiv a anexarii  la Ungaria. Principala cale folosită pentru dobândirea ilegală de imobile in Ardeal o constituie așa-zisele retrocedări în natură, de fapt acapararea mascată  a mii de clădiri și milioane de hectare de păduri și terenuri agricole din proprietatea Poporului Român ! Se incearca astfel restalmacirea ADEVĂRULUI ISTORIC cunoscut foarte bine in Ungaria , dar trecut sub o condamnabilă tăcere si de autoritățile de la București ,sau de liderii unor partidele politice parlamentaredin ambele tari!
După Tratatul de la Trianon, Ungaria  a reușit să obțină numeroase despăgubiri din partea Statului Român pentru toate imobilele pe care le-au avut în proprietate sau chirie institutiile ocupantului maghiar , până la 1 Decembrie 1918, precum și pentru optanții unguri. Sub această denumire de optanți sunt cunoscuți acei cetățeni români de etnie ungară care, după Tratatul de la Trianon, au optat pentru cetățenia Ungariei și au părăsit România. În total au fost doar 367 optanți...si numai bogatani, latifundiari, grofi si inalti functionari ,care aveau si alte „pacate” in colaborare cu fscistii horthysti !!
Tocmai acesti optanții unguri împreună cu fostele instiutii ale ocupantului maghiar au depus numeroase apeluri ,cereri si reclamații la Societatea Națiunilor și au deschis foarte multe procese cerând despăgubiri pentru imobilele care au intrat în proprietatea Statului Român.
La propunerea Consiliului Societății Națiunilor s-a format Tribunalul Arbitral româno-ungar de la Paris, unde a avut loc procesul optanților unguri, în perioada 1923-1930. Diferendul dintre Ungaria și România a fost bine analizat și prezentat de către Nicolae Titulescu, ministrul de Externe al României, în expunerea ținută în Consiliul Societății Națiunilor, în ziua de 5 iulie 1923.Inca de-acum  90 de ani, Nicolae Titulescu a subliniat că Ungaria pretinde „plata în aur a despăgubirilor”, iar optanții unguri puteau să-și păstreze bunurile imobile în cadrul legilor românești, dar nu au făcut-o, acceptând să fie despăgubiţi.
În urma negocierilor purtate între delegația României condusă de ministrul de Externe, Nicolae Titulescu și delegația Ungariei condusă de contele Albert Appony și a Convențiilor de la Haga (din 20 ianuarie 1930) și Paris (21 aprilie 1930) s-a decis că plata despăgubirilor stabilite de Tribunalul Arbitral de la Paris se face din Fondul Agrar deschis în Elveția, la o bancă din Basel, de către Statul Român. Din acest fond au fost plătite despăgubiri uriașe către Ungaria și optanții unguri. Îar incepând cu anul 1931 sumele destinate despăgubirilor către Ungaria și optanții unguri au fost evidențiate în Bugetul de venituri și cheltuieli al României.
După  surse foarte serioase, suma despăgubirilor s-a ridicat la echivalentul a peste 100 tone aur pur (de 24 carate), iar după alți cercetători de circa 600 tone aur pur.!!
După mai bine de 80 de ani de la plata despăgubirilor către Ungaria și optanții unguri, precum și după deschiderea arhivelor pe această temă, guvernatorul Băncii Naționale   președinții și premierii României, miniștrii de Finanțe și directorii S.R.I. și S.I.E., precum și anumiti academicieni și istorici cunosc suma totală a plăților făcute de Poporul Român și Statul Român pentru imobilele care au aparținut Ungariei și ungurilor până în anul 1918 în Ardeal. Si suma,pe bune, este foarte,foarte mare!!

1) În mod inexplicabil, cu toții o păstrează la secret ! De ce ? Pentru ca Poporul Român și Parchetul să nu afle că retrocedările post-decembriste către bisericile maghiare și numeroase alte persoane juridice și fizice ungare sunt ilegale și în fapt reprezintă naționalizarea de către Ungaria a mii de clădiri istorice și a milioane de hectare de pădure și terenuri agricole din România, mai ales din Ardeal. Este cert că exproprierea imobilelor din Ardeal, care au aparținut Ungariei, optanților unguri și bisericilor maghiare s-a făcut prin acordarea de despăgubiri din partea Statului Român ! Există documente oficiale referitoare la clădirile, terenurile agricole și pădurile expropriate.

2) În perioada 1940-1944, după Diktatul de la Viena, autoritățile Statului ungar au falsificat toate cărțile funciare din Ardealul ocupat și au înscris, din nou, în proprietatea celor care au fost despăgubiți din Fondul Agrar toate imobilele pe care le-au avut în timpul Imperiul habsburgic.
3) După 6 martie 1945 comuniștii evrei și unguri din România ajunsi in functii,nu au confiscat sau naționalizat bunurile imobile și mobile ale bisericilor maghiare, nici ale evreilor și ungurilor, ci  doar pe cele ale cultelor romanilor și Bisericilor Ortodoxă și Greco-Catolică.
4) Atât în perioada interbelică, dar mai ales în timpul socialismului nu s-au actualizat cele mai multe cărți funciare din Ardeal, nefiind înscrise modificările intervenite în privința proprietarilor.
5) Prin Legea nr.260 din 4 aprilie 1945, toate înscrisurile în cărțile funciare efectuate în perioada 1940-1944 au fost declarate nule de drept ! În foarte multe cărți funciare nu au fost operate radierile corespunzătoare.
6) În vara și toamna anului 1944 o mare parte din arhivele localităților din Ardeal au fost duse în Ungariaiar cele rămase în România se încearcă de către U.D.M.R. să fie luate de la Arhivele Statului Român și trecute la bisericile maghiare pentru a nu se descoperi lanțul de infracțiuni prin care Ungaria și alte persoane juridice și fizice maghiare au naționalizat sau au fost împroprietărite cu peste 30% din clădirile, terenurile agricole și pădurile din Ardeal.
Un exemplu edificator, aflat în atenția opiniei publice din România, este cel al retrocedării, de fapt al  falsei împroprietăriri a Bisericii Reformate din Sfântul Gheorghe cu clădirea Colegiului „Szekely Miko”.
În decembrie 2010, D.N.A. Brașov i-a trimis în judecată pe Attila Marko (se pare, fratele lui Marko Bela, fost președinte al U.D.M.R. și fost vicepremier al României), iar fratele, fost subsecretar de stat la Oficiul Regional pentru Relații Interetnice din cadrul Ministerului Informatiei.(Geza Szabo)

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.