Nu invita hotii in casa ta!

Nu invita hotii in casa ta!

0 687

Politia Brasov a lansat vineri campania de prevenire a spargerilor de locuinte din Municipiul Brasov si Sanpetru. Se apropie perioada concediilor si vacantelor, un prilej bun pentru hotii care pandesc apartamentele si casele nesupravegheate. Anul trecut, in Brasov au avut loc peste 700 de furturi din apartamente, majoritatea din cauza neglijentei proprietarilor care lasa locuintele neasigurate

Politia Brasov a lansat vineri campania de prevenire a spargerilor de locuinte din Municipiul Brasov si Sanpetru. Se apropie perioada concediilor si vacantelor, un prilej bun pentru hotii care pandesc apartamentele si casele nesupravegheate.
Anul trecut, in Brasov au avut loc peste 700 de furturi din apartamente, majoritatea din cauza neglijentei proprietarilor care lasa locuintele neasigurate.
Nu invita hotii in casa ta – este sloganul prin care Politia Romana va derula timp de 6 luni campania nationala de prevenire a furturilor din locuinte.
Politistii vor distribui materiale informative in locurile aglomerate din oras si vor organiza intalniri cu cetatenii. Daca in 2014, numarul furturilor din locuinta a trecut de 800, anul trecut s-s-au inregistrat 734 de astfel de infractiuni.
Unu din patru furturi este favorizpolitie informareat de neglijenta proprietarilor, care nu incuie usile sau lasa geamurile deschise cand sunt plecati de acasa, spune cms. sef Mihaela Hermenean, sefa Compartimentului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii din cadrul IPJ Brasov.
Prima actiune a politistilor a avut loc in piata Dacia.
Politistii ii avertizeaza pe brasoveni ca neglijenta este o invitatie deschisa la furt si le recomanda celor care nu petrec noaptea acasa sa lase o lumina aprinsa sau un aparat radio pornit. In cazul in care lipsiti o perioada mai lunga de timp, rugati un prieten sau un vecin sa va ridice corespondenta. De asemenea, daca plecati in vacanta ar fi bine sa nu faceti publica pe internet plecarea dumneavoastra.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.