Ziua Marinei Romane, 15 august

Ziua Marinei Romane, 15 august

0 76

Ziua Marinei Romane, 15 august
Ceremoniile legate de sarbatorirea Zilei Marinei, 15 august, ce se vor desfasura pe faleza Comandamentului Flotei din Constanta vor incepe la ora 10:00, printre invitati aflandu-se presedintele Traian Basescu, premierul Calin Popescu-Tariceanu.
Invitatii oficiali vor fi intampinati cu onorul garzii militare si cu muzica de fanfara. Apoi vor urma ceremoniile de ridicare a pavilionului la catargul din dreptul Comandamentului Flotei, precum si a pavilionului si a marelui pavoaz la bordul navelor din dispozitiv, actiuni urmate de intonarea imnului de stat si de tragerea a 21 de salve de salut.
Distractia se muta incepand cu ora 15:00 in Portul Tomis, unde se vor desfasura jocuri marinaresti, marsul fanfarei militare, balul marinarilor, retragerea cu torte si nu in ultimul rand spectacolul oferit de focurile de artificii.
Autoritatile locale estimeaza ca, vineri, in zona falezei Comandamentului Flotei si a Portului Tomis se vor afla peste 50.000 de spectatori.
Accesul masinilor in zona peninsulara a Constantei va fi interzis, vineri, incepand cu ora 6:00 si pana dupa miezul noptii, cand se vor termina manifestarile organizate cu prilejul Zilei Marinei. Peste 60 de politisti ai Serviciului Politiei Rutiere (SPR) vor fi mobilizati pentru fluidizarea traficului rutier si pietonal in oras.
Ziua Marinei Romane s-a aniversat pentru prima data in 1902, la 15 august, fiind strans legata de sarbatoarea religioasa a Sfintei Maria, ocrotitoarea marinarilor de pretutindeni. La acea data, evenimentul a fost marcat in Portul Constanta, la bordul Crucisatorului ‘Elisabeta’, in prezenta ministrului de razboi Dimitrie A. Sturdza si a tuturor ofiterilor Diviziei de Mare. De asemenea, pe faleza Cazinoului au fost organizate ample manifestari, spectacole in aer liber si jocuri de artificii.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.