Ziua Drapelului, sarbatorita la Brasov

Ziua Drapelului, sarbatorita la Brasov

0 72

Prin legea nr. 96 din 20 mai 1998, ziua de 26 iunie a fost proclamata Ziua drapelului national. Cu aceasta ocazie autoritatile locale au organizat o serie de ceremonii dedicate Zilei Drapelului National. Astfel, mati, 26 iunie, in Piata Tricolorului, incepand cu orele 10.00 va avea loc o ceremonie militar – religioasa prilejuita de „Ziua Drapelului National al Romaniei”, la care vor participa reprezentantii autoritatilor administratiei publice locale, sefi ai serviciilor publice deconcentrate, comandantii unitatilor militare, reprezentantii asociatiilor cadrelor militare in rezerva si retragere din judetul Brasov, reprezentanti ai partidelor politice, elevi, studenti si cetateni ai Brasovului.


Prin grija preotului militar, in seara zilei de 25 iunie, Drapelul National al Romaniei a fost introdus in Biserica Academiei Fortelor Aeriene, unde a ramas pe timpul noptii, iar in dimineata de 26 iunie se va oficia slujba de sfintire a drapelului.


?


Ziua drapelului la Vladeni


Ceremonii dedicate Zilei Drapelului vor avea loc si in Vladeni, incepand cu orele 10.00, in Cimitirul Eroilor din localitatea Vladeni. Oficiul National pentru Cultul Eroilor organizeaza in perioada 25-30 iunie 2007, in localitatea Vladeni, in parteneriat cu Primaria Comunei Dumbravita, o tabara pentru tineret, in scopul ingrijirii mormintelor si operelor comemorative de razboi.


?


Laura Moise


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.