Ziua Armatei la Cimitirul International al Eroilor Valea Uzului

Ziua Armatei la Cimitirul International al Eroilor Valea Uzului

4 360

Manifestarea de Omagiere a Eroilor Armatei Române în cadrul Slujbei religioase de Pomenire a avut loc într-o solemnitate desăvârșită, în ciuda împotrivirii Consiliului Județean Harghita. Misiunea noastră sfânta a fost îndeplinită. Preoții ortodocși din Dărmanesti, Făgăraș și Părintele Amfilohie au săvârșit Parastasul pentru Eroi.
În mijlocul sutelor de oameni care au răspuns chemării Asociației Calea Neamului s-a aflat și domnul Primar al orașului Dărmanesti, Constantin Toma, care le-a conferit minunatilor copii din Corul Ressurectio, Moinesti, calauziti de Gabriela Biea și celor din Dobarlau Vale, Covasna, condusi de Alexandru Gecse, titlul de Fii ai Văii Uzului. Acesti extraordinari Fii ai Văii noastre, care au cântat dumnezeiește sunt ștafeta de mâine a străjii de la Cimitir.

Camaradul meu de luptă la care țin chiar ca la un Frate, profesorul Florin Palas, i-a pomenit la rândul său pe Eroii Armatei Române, mărturisind în fața oamenilor Jertfa lor pentru Țară.În cele câteva cuvinte pe care le-am spus, am accentuat ideea că aici, la Valea Uzului au murit români, țăranii în Opinci Militare vărsand asa cum spunea domnul General Radu Theodoru, tone de sânge în Primul Război Mondial pentru a apăra trecătorile Carpaților. Acești Eroi se cuvine să aibă aici, în Cimitirul International al Eroilor Valea Uzului, Însemne de Căpătâi. Iar noi avem datoria sacră de a le apăra.
Dacă cineva va vrea să le darame sau să le scoată din Cimitir, Linia de Fier a Moldovei, Dărmanesti, Dofteana, Comanesti, Târgu Ocna, întărită de mii de români din celelalte colțuri ale Țării, va riposta, va face Scut Viu în jurul Crucilor și Monumentului. 

Asa cum a spus si vrednicul Părinte Amfilohie în Cuvântul Sfinției Sale, fără jertfa celor care au apărat de inamicul austro-ungar vitala Trecătoare a Văii Uzului,o parte din Biruința din Primul Război Mondial nu ar fi fost posibilă. Acestă Trecătoare suntem chemați astăzi să o apărăm noi. Să apărăm și să continuăm o Luptă.
Salutăm cu dragoste românească pe toți cei care au fost prezenți la Valea Uzuluiromâni din Dărmanesti, Dofteana, Comanesti, Târgu Ocna, Vrancea, Bacău, București, Brașov, Covasna, Piatra Neamț, Iași, Craiova. Salutăm Filiala Calea Neamului din Mirceștii Noi de Vrancea condusă de Tanta Stan și Filiala Calea Neamului Bacău, condusă de Movileanu Iurie, prezente din nou, în Acțiune ! 
Oameni buni Să fim noi, astăzi, acei osteni care scriu Istorie.

Frați Români, împreună, oricât de greu ar fi, oricât de multe ispite și sminteli ale vremurilor încearcă să ne abată din Drum, mergem neabătuti cu Dumnezeu înainte pentru Biruința Neamului Românesc! (V.Gherasim)

COMENTARII

 1. Pentru numele lui Dumnezeu,in fotografii se vede clar ca este vorba despre o Slujba de Pomenire a Eroilor
  cazuti la datorie. A fost o emotionanta manifestare de Omagiere a eroilor din cele doua Razboaie Mondiale! Armata Romaniei si-a demonstrat nu doar atunci eroismul deplin si dragostea de tzara .E bine sa nu uitam
  ca Armata Romana este cea care a ajuns de doua ori la Budapesta unde prima oara a agatzat si o opinca in varful Parlamentului maghiar!
  Fara eroismul acestei Armate care a pierdut aproape o jumatate de milion de Morti si Raniti , n-ar fi existat nici Romania Mare si nici Romania in granitele de azi !!
  Tare ma gandesc sa-i sugerez acelui lt.col.(r ), facut „vierme” pesedist, sa faca plangere in instanta pentru ofensa adusa Armatei si uniformei militare!!

  • @hAnonim,
   Faraoane, tu duci cretinismul pe noi culmi. Cu fiecare postare demonstrezi decăderea mentală accelerată a celor ce votează ciuma roșie.
   Știi ce-ți sugerez eu ție? Să te iei de mânuță cu celălalt vierme pesedist, parazitul social „retras” cu 15-20 de ani înainte de vârsta legală de pensionare și să mergeți împreună în instanță. Iar acolo să-i explicați voi judecătorului cum bravul corp ofițeresc rrrumânistanez a reușit să ia bătaie în ambele războaie și să piardă Basarabia, Herța, Cadrilaterul și nordul Bucovinei. Și cum vă mândriți voi cu aceste „reușite”.

   • Barosne, m-am prins de mult cine esti! Ma crezi idiot?
    Dar daca asa apreciezi o banala opinie (Faraoane, tu duci cretinismul pe noi culmi…)
    Afla ca … ai intins prea mult coarda! Pacat!
    Partea cu „vierme pesedist”, n-am citit-o… Chiar era prea mult!

 2. Care „armată”? Aia care a luat bătaie în ambele războaie mondiale sau aia care papă banii statului degeaba? Armata generalului Hoprea sau aia care încă mai beneficiază de „normă de hrană”? Ori poate adunătura aia în kaki care are mai mulți generali decât au avut friții și mujicii, în ultimul război mondial, la un loc?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.