Zilele noastre libere din 2009

Zilele noastre libere din 2009

0 72

Datorita dorului de munca al romanilor, cei ce tin pita si cutitul in mana au mai taiat cateva feliute de zile de sarbatori legale.
Haideti sa o luam babeste si sa vedem cand vom sta, in 2009, oficial acasa:
1 si 2 ianuarie; prima si a doua zi de Paste; 1 Mai, ziua muncii; prima si a doua zi de Rusalii; 15 august, de ziua Sfintei Marii Mari; 1 decembrie, Ziua Nationala; prima si a doua zi de Craciun. Dupa care o luam de la capat, ca mai sunt zile in calendar si, pana-n 2010, se vor mai inmulti sarbatorile legale.
Ce apare nou in sarbatorile oficiale la romani? Sunt cele doua zile de Rusalii si Sfanta Maria Mare.
Adunate la un loc sunt 11 zile oficial nelucratoare, plus sambetele si duminicile, nu mai stau sa le numar, dar sunt si alea vreo suta si un piculet.
Si aceasta gratie parlamentarilor, cei mai harnici cetateni ai patriei. Dar nu numai a lor, ci si a interventiei hotarate si pline de bune sentimente fata de popor ale lui Traian Basescu, acesta devenind, cu pasi marunti, cel mai iubit conducator. (Unde am mai auzit eu asta?) T.B. a insistat la stabilirea zilei de 15 august ca nelucratoare, pentru ca asa este ea in alte zece tari europene: Austria, Belgia, Franta, Germania, Grecia, Italia, Luxemburg (asta da, tara importanta!), Polonia, Portugalia si Spania.
Ca nu pica aceste zile intotdeauna in zile lucratoare, asta este vina calendarului, dar nu diminueaza cu nimic din meritul parlamentarilor si a presedintelui Basescu.
Stam bine, nu?

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.