Weekend cu o vreme frumoasă de primăvară

Weekend cu o vreme frumoasă de primăvară

0 330
În acest weekend toÅ£i vom avea parte de o vreme frumoasă de primăvară, cu temperaturi ridicate, chiar un pic mai mari decat cele normale perioadei. In prima zi a intervalului soarele e prezent pe cer aproape toată ziua, norii nu lipsesc, dar acoperă doar parÅ£ial cerul ÅŸi nu dau semn că vor lăsa ploi.
 
Sambata, vreme predominant frumoasă ÅŸi uÅŸor mai caldă decât ar fi normal în această perioadă, ceea ce înseamnă în general maxime de la 14, 15 grade pe litoral până la 24 grade în nord-vestul ţării, unde la amiază sunt cu până la 6,7 grade mai mult în termometre decât mediile climatologice. Soarele e prezent pe cer aproape toată ziua, norii nu lipsesc, dar acoperă doar parÅ£ial cerul ÅŸi nu dau semn că vor lăsa ploi. Vântul suflă ceva mai agitat la munte, precum ÅŸi în Delta ÅŸi pe litoral.
La munte, vrmea este atat de frumoasa incat petrecerea weekendului aici este o alegere foarte bună. Vremea e predominant frumoasă ÅŸi uÅŸor mai caldă decât în mod obiÅŸnuit în a doua decadă a lunii aprilie. Cerul va fi variabil, fără condiÅ£ii de ploaie, iar vântul suflă mai energic doar pe creste. La amiază termometrele arată 15 grade chiar la Stâna de Vale, 14 la Predeal ÅŸi un grad mai puÅ£in la PăltiniÅŸ. Chiar ÅŸi la altitudini mai mari temperaturile sunt cu câteva grade peste cele normale, vor fi în jur de 7 grade la Ceahlău Toaca. Ca urmare a încălzirii vremii stratul de zăpadă continuă să se topească ÅŸi prin schimbarea structurii acestuia riscul de producere a avalanÅŸelor rămâne moderat, echivalent al codului galben
 
Duminică, vremea se menÅ£ine caldă pentru această perioadă, cu excepÅ£ia nord-estului, unde vom înregistra o scădere cu circa 4, 5 grade faţă de valorile de sâmbătă. Meteorologii prognozează aÅŸadar de 13, 14 grade în Bucovina până 23 grade în Banat ÅŸi în vestul Olteniei. Norii se mai înmulÅ£esc ÅŸi ei ÅŸi aduc ploi slabe, mai ales averse, posibil însoÅ£ite de descărcări electrice, pe arii restrânse în est ÅŸi în sud-est, precum ÅŸi la munte, în timp ce în celelalte regiuni doar izolat ne putem aÅŸtepta la câÅ£iva stropi de ploaie. Vântul suflă mai energic în zona montană înaltă, în Moldova ÅŸi în estul Munteniei.
La munte, duminică, temperaturile scad cu câteva grade în CarpaÅ£ii Orientali, dar în celelalte masive vremea rămâne caldă. Cerul se înnorează trecător ÅŸi pe arii restrânse vor fi ploi, mai ales averse, posibil asociate cu tunete ÅŸi fulgere. Vântul suflă cu intensificări în zonele înalte.
Vreme de primăvara autentică în centru, adică mai mult soare decât nori, vânt domol ÅŸi maxime cu 4 ,5 grade peste cele normale, chiar dacă în depresiuni dimineaÅ£a a fost rece. AÅŸteptăm 18 în BraÅŸov, 17 grade la Miercurea Ciuc, 21 grade chiar la Târgu Mures.
În nord-vest, soare va predomina aproape toată ziua de sâmbătă, doar câÅ£iva nori îÅŸi fac drum pe cer în zonele apropiate de munte. Vremea e chiar o idee mai caldă decât vineri ÅŸi cu maxime ce trec de 20 grade. Vor fi până 23 grade în MaramureÅŸ ÅŸi 22 în nordul CriÅŸanei, Oradea.
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.