Voiculescu: … cu pumnul in gura presei

Voiculescu: … cu pumnul in gura presei

0 91

Presedintele fondator al Partidul Conservator, Dan Voiculescu, afirma ca actuala campanie pentru Cotroceni se duce cu pumnul in gura presei, acuzand RRA ca a demis-o pe jurnalista Diana Nedelcu dupa o emisiune in care a fost criticat seful statului.
Potrivit reprezentantilor RRA, Diana Nedelcu nu a fost demisa, ci emisiunea a fost suspendata o editie.
„Campania pentru alegerile prezidentiale se joaca cu pumnul in gura presei, existand deja un climat de teama in mass-media fata de riscul unor sanctiuni brutale in cazul in care jurnalistii isi permit sa critice oamenii politici. Cazul Dianei Nedelcu, care a fost concediata de la RRA, dupa ce a realizat o emisiune in care a fost criticat Traian Basescu, este ingrijorator pentru ca sugereaza ca jurnalistii vor avea de suferit in cazul in care il critica pe presedinte”, a spus Dan Voiculescu.
„Ca fondator al unui trust de presa, atrag atentia ca reducerea la tacere a presei este cel mai important derapaj al Puterii. Este cea mai grava greseala a politicului pentru ca deschide calea catre desfiintarea Opozitiei si catre anularea raportarii critice la Putere”, a mai afirmat Voiculescu.
Pe de alta parte, Directia comunicare si marketing din cadrul Societatii Romane de Radiodifuziune, spune ca jurnalista nu a fost demisa, ci emisiunea realizata de aceasta a fost suspendata o saptamana.
„Jurnalista Diana Nedelcu nu a fost demisa, emisiunea realizata de domnia sa fiind suspendata pentru o saptamana printr-o decizie a managementului RRA. Aceasta decizie a fost luata in urma reclamatiilor primite de la ascultatorii postului public de radio pentru grave incalcari ale legislatiei privind serviciul public de radiodifuziune si audiovizualul, in general”, potrivit Directiei comunicare.
„Precizam faptul ca reclamatiile primite din partea ascultatorilor la derapajele intalnite in cadrul emisiunilor realizate de Diana Nedelcu au determinat CNA-ul (Consiliul National al Audiovizualului) ca in doua randuri (ultima data in urma cu doua saptamani) sa aplice sanctiuni postului public de radio. Radio Romania respinge interpretarile si ingerintele politice in atacul editorial precum si orice incercare de atragere in disputa politica”, a mai precizat Directia comunicare.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.