Victor Ponta: PreÅŸedintele nu are legitimitatea ÅŸi interesul de a se mai...

Victor Ponta: Preşedintele nu are legitimitatea şi interesul de a se mai bate pentru România

0 363
 
PreÅŸedintele Traian Băsescu nu are în acest moment legitimitatea ÅŸi interesul de a se lupta pentru România, fiind la final de mandat, a afirmat premierul Victor Ponta duminică, la RTV.
"Cred că preÅŸedintele nu are nici legitimitatea, nici interesul în acest moment de a se mai bate pentru România. ÎÅŸi termină mandatul la anul ÅŸi am văzut că se bucură dacă…(…) a fost trist că s-a deblocat POSDRU, s-ar bucura să nu intrăm în Schengen. Sunt niÅŸte mici, aÅŸa, frustrări electorale. (…)
Vorbim de o perioadă în care domnia sa nu va mai fi în funcÅ£ie ÅŸi nu l-am văzut să fie prea interesat de ce se întâmplă", a spus Ponta. Premierul a criticat ÅŸi atitudinea preÅŸedintelui la negocierile privind bugetul Uniunii Europene pentru exerciÅ£iul bugetar 2014-2020.
"PreÅŸedintele la Otopeni e un leu, când ajunge acolo ( la Bruxelles – n.r.), e ÅŸi el un pisic, aÅŸa, ca să fac comparaÅ£ia care îi place. Aici, pe aeroport, e curajos, când ajunge acolo…", a spus primul-ministru.
În opinia sa, preÅŸedintele nu ar fi trebuit să prezinte ca fiind un succes alocările de fonduri pentru România, în condiÅ£iile în care sumele sunt mai mici decât propunerea iniÅ£ială a Comisiei Europene.
"Când 27 de prim-miniÅŸtri se duc acasă ÅŸi spun: atât am putut să obÅ£inem, asta e situaÅ£ia, e o situaÅ£ie dificilă, numai tu vii ÅŸi spui am câÅŸtigat, am înfrânt, un lucru extraordinar. Nu ai cum să-i păcăleÅŸti pe oameni, că noi o să trăim aici în 2014-2020. (…)
Nu poate preÅŸedintele Traian Băsescu să meargă la Consiliul European ÅŸi să spună: nu daÅ£i destui bani României, pentru că în perioada 2008-2011, când era guvernul domnului preÅŸedinte Băsescu, nu a cheltuit bani", a afirmat Victor Ponta.
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.