Viata lui Iri si Moni. Powered by Irina

Viata lui Iri si Moni. Powered by Irina

0 122

In razboiul conjugal dintre Iri si Moni, televiziunile sunt la fel de grotesti ca si prestatia celor doi asa-zisi parinti. Copila Irina, care aparea pana deunazi fara oprelisti pe sticla tuturor televiziunilor, ca o odrasla in viata careia ma-sa si ta’su intrasera adanc cu camera de filmat ca sa-i scotoceasca prin scutecele batute cu cristale swarovski, trece acum prin jurnalele de stiri cu o pata mare de blur pe fata. Mica creatura care zambea, radea, se stramba si se sclifosea seara de seara la televizor are acum chipul ascuns de staffurile tehnice din televiziuni, devenite brusc pudice si protective cu drepturile copilului pe care-l expuneau deunazi fara niciun scrupul. Viata Irinei, devoalata pana mai ieri doar de ma-sa Moni, este acum powered by Irinel, ale carui insailari video au convins totusi instantele sa-i dea lui copila pe perioada aventurilor in justitie ale – cica – parintilor. Poate fi doar un tertip judecatoresc prin care impartitorii dreptatii i-au facut temporar hatarul tatalui, stiind bine cutuma justitiara in Romania de a incredinta copilul mamei. Doar asa s-ar explica miopia avansata a completului de judecata le vizionarea filmuletelor lui Iri. Mi-l imaginez, pipernicit si carunt new fashion, agitandu-se in spatele camerei cu trepiedul mai inalt ca el, dand indicatii regizorale soacra-sii si fiicei Irina despre cum s-o vorbeasca de rau pe curva de ma-sa. Daca n-ar fi drama Irinei, dialogul dintre soacra si ginericul leat cu ea s-ar califica lejer la categoria convorbiri high life cu premeditare. Miliardarul sulemenit, lafait in habitacluri luxoase de masini megascumpe, vorbeste cu suspect de smeada si buzata de soacra-sa precum cu o doamna. Replicile invatate dinainte si apelativele gretos de simandicoase, de n-ar fi sinistrul situatiei, ar suna in toata stridenta si falsitatea lor de lume de ghettou drapata in blanuri high society.
Nu ca topmodelul de Moni ar merita sa aiba parte de fetita mai mult decat Iri. Ar rataci-o in trusa de farduri sau ar uita-o intr-un club de noapte. Acolo unde risca s-o rataceasca si dependentul de viata mondena Irinel. In inghesuiala de personaje devenite experte in viata beizadelelor s-a amestecat si un sef de pe la directia competenta de protectia copilului, care a amenintat ritos cu masuri din cele mai drepte pentru viitorul Irinei. Cand aceeasi copila era filmata zi si noapte nu i s-a parut nimic indecent si invaziv.
Mizerabil cum parintii desavarsiti care sunt Moni si Iri au acum planuri distincte pentru o copila venita pe lume din acelasi tip de calcul. Moni sa-l tina deschis la conturi pe Irinel, care urmarea la randul lui s-o tina legata de latifundiile de la Izvorani pe fata cu picioare mai lungi decat el cocotat pe tocuri de comanda.
Plicticosul si fandositul serial By Monica Columbeanu aspteapta un sequel. Prosti sa fie maharii din televiziuni daca n-au antamat deja prin soacra Veronica viitorul calup de dezvaluiri Viata lui Iri si Moni. Powered by Irina.
Numa’ sa-nvete copila sa semneze.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.