Vedi Cotroceni puoi mori!

Vedi Cotroceni puoi mori!

0 101


Parafrazand celebra maxima ce spune “Vedi Napoli puoi mori”, putem spune ca acelora ce au calcat pragul institutiei prezidentiale li se potriveste de minune “Vedi Cotroceni, puoi mori”. “Mori”si ?nu fiindca ar fi Cotroceni un fel de Mecca al politicii romanesti, pe care, dupa ce il vezi poti sa mori linistit si nici fiindca ti se taie respiratia de frumos ce-i acolo (desi palatul e chiar frumos). “Mori”, din punct de vedere politic, incet, subit, din cauze neelucidate. A propos n-o fi de la radiatiile produse de antenele aparaturii de ascultare?


Revenind la garda de consilieri a lui Traian Basescu, aceasta a fost rapusa politic, pana la “ultimul mohican”, Adriana Saftoiu. Toti au parasit pe rand Arca lui Basescu.


Andrei Plesu a plecat discret. Metaforic vorbind, batea la porti inchise. Cu cine sa lucreze si pe cine sa conseieze? Traian Basescu a glumit spunand ca Plesu a plecat din cauza neintelegerilor cu ?Elena Udrea. Se poate. O echipa trebuie sa fie cat de cat omogena din punct de vedere intelectual, al valorii, al potentialului. Nu se poate sa pui un om intr-o functie numai fiindca vrei si ceva dragut, nu numai mutre acre! Bikinii la vedere sunt super, dar cand devin politica de stat e grav!


A plecat apoi consilierul juridic Renate Weber, un sustinator infocat al presedintelui, care a pus umarul la Campania electorala. Probleme de sanatate. Probleme de sanatate ale institutiei as zice! Cine pleaca dintr-o functie fiindca a racit, ca in cazul doamnei Weber?


A plecat Stana Anghelescu, sotia unui personaj controversat din lumea afacerilor cu “Tigareta”. Arestat pentru evaziune fiscala, Stana Anghelescu a intervenit pentru sotul sau. Chestia a rasuflat si Stana Anghelscu a trebuit sa demisioneze. Daca presa nu afla, oare care era finalul? Ramanea consiliera pe pozitie? Greu de spus.


Cert este ca povestea s-a terminat tragic: nefericitul sot al ex-consilierei a avut proasta inspiratie sa spuna ca e prieten cu Basescu. Si “puoi mori”. S-a …sinucis!?


A plecat Udrea. A povestit despre un anumit telefon dat de premier procurorului general, dar s-a auzit cu ocazia asta si de telefonul dat de procuror lui Basescu prin care acesta era informat de telefonul lui Tariceanu. Seamana a subordonare politica a procurorului.


Constantin Degeratu s-a imbolnavit. A ajuns la spital, a fost operat, acum e bine…dar la Cotroceni nu se va intoarce


Sergiu Medar ?a ajuns tot la spital. Si tot asa, la Cotroceni, nu revine.


Dar poate cea mai rasunatoare demisie este a Adrianei Sfatoiu, care nu poate sa nu fie legata de cea a sotului ei Claudiu Saftoiu, dupa ce acesta a recunoscut ca SIE face ascultari ilegale. Sau poate este invers. Simtind ca i se taie craca de sub picioare Adrianei (cine stie ce a aflat Adriana si nu trebuia), Cluadiu Saftoiu a spus adevarul in fata Comisiei Felix si a demisionat.


Se vorbeste totusi ca relatiile Presedinte – Adriana Saftoiu erau mai “reci” inca de la inceputul anului. Poate pentru a nu se spune ca daca unul din soti greseste platesc ambii. Daca?relatiile cu Adriana saftoiu se racisera, de ce lui Claudiu i s-a mai dat sefia SIE? Raspunsul il are doar Traian Basescu. Daca or mai fi si altii care stiu, e lesne de inteles ca nu au niciun interes sa “ciripeasca”.


Pana la urma inclin sa le dau dreptate acelora care sustin ca in momentul in care cineva afla ce nu trebuie despre presedinte este fortat sa demisioneze si, mai cu seama, sa taca. Sau … sa se “sinucida” ca in cazul lui Anghelescu, caz in care “puoi mori” se traduce la propriu.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.